Разрешението за строеж, с което инвеститорът в Алепу е започнал

...
Разрешението за строеж, с което инвеститорът в Алепу е започнал
Коментари Харесай

Прокуратурата: Разрешението за строежа на Алепу е нищожно

Разрешението за градеж, с което вложителят в Алепу е почнал строителството на така наречен " подпорна стена " там, е незначително. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Върховната административна прокуратура Десислава Пиронева.

Тя изясни, че предходната година прокуратурата е направила инспекции за противозаконни градежи по цялото Черноморие, а резултатите демонстрират редица нарушавания на Закона за устройство на територията и екозаконодателството.

Първоначалното позволение за градеж на Алепу е било за подпорна стена, само че след това самият вложител се е отказал от него с нотариално заверена декларация, изясни Десислава Пиронева.

" И е подхванал ограничения за доставяне с ново такова. Именно то се явява незаконосъобразно, съгласно нас, незначително, заради което ВАП направи цялостен разбор на всички условия, които касаят случая и сезира способената локална окръжна прокуратура, а точно Окръжна прокуратура - Бургас, която внесе митинг против това позволение за градеж ", изясни ръководителката на ВАП.

Делото е завършило на първа инстанция, като съдът е оповестил разрешението за градеж за незначително .

" Предстои, обаче, разглеждане на делото от Върховния административен съд, първото съвещание е планувано през есента на 2021 година ", добави Десислава Пиронева.

Според прокуратурата, това значи, че градежът би трябвало да бъде съборен.

" Това би следвало да стане, тъй като на процедура построеното след първичното, първото, позволение за градеж се явява незаконосъобразно ", акцентира Десислава Пиронева.

Проверки за противозаконни градежи са направени по цялото Черноморие, разгласи още Пиронева.

" По самодейност на ВАП ние влязохме в парк " Росенец ", работата оттова нататък е на контролните органи. По самодейност на ВАП бяха установени още веднъж сходен жанр нарушавания в Обзор и на доста други места, на Буджака, Созопол ", сподели тя.

Правомощията на прокуратурата, обаче, са до такава степен - да накара контролните органи да си свършат работата в тези случаи, изясни Пиронева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР