Разрешение за строеж, издадено от главния архитект на София Здравко

...
Разрешение за строеж, издадено от главния архитект на София Здравко
Коментари Харесай

Строителният контрол сезира прокуратурата за акт на главния архитект на София

Разрешение за градеж, издадено от основния проектант на София Здравко Здравков, е предадено на Върховна административна прокуратура като незаконосъобразно. С документа е изработен опит да се промени статута на краткотраен път от Северната скоростна дъга до село Мрамор, считат от Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК), които са сезирали прокуратурата.

" Разрешението е издадено 9.10.2020 година в нарушаване на условията за подготвеност, цялостна липса на правно съображение и предмет. Това са тежки и радикални пороци, които водят до неговата незначителност. Същевременно в ДНСК постъпи и писмо от Върховна административна прокуратура за осъществяване на инспекция на положението на пътен възел Западна дъга - Северна скоростна дъга, отбивка за село Мрамор-София ", се показва в от строителния надзор в известие до медиите.

Нарушението се свързва с намесата на арх.Здравков за краткотраен път, който е част от Околовръстния път, а той е от републиканската пътна мрежа. Тя е на предписание на министъра на районното развиване и благоустройството и той е издал позволение за градеж, в това число за път до Мрамор през 2016 година

Всяка смяна на Софийския околовръстен път е от компетенцията на районния министър, а не на основния проектант на София. В противоречивото позволение за градеж липсвал предмет и правно съображение за издаването му, акцентират от ДНСК. С него се разрешава на общината да извърши строително-монтажни работи, само че на две места било маркирано " без СМР ", което е в несъгласие. По тези аргументи строителният надзор афишира разрешението за градеж на арх. Здравков за незначително и е сезирал прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР