Разрешение за провеждане на публични събития в бъдеще може да

...
Разрешение за провеждане на публични събития в бъдеще може да
Коментари Харесай

Швеция затяга контрола над публични събития от съображения за национална сигурност

Разрешение за осъществяване на обществени събития в бъдеще може да бъде обещано, като се вземе поради обстановката със сигурността в Швеция. Това се споделя в прессъобщение на държавната работа. На 2 август държавното управление реши да затегне контрола по вътрешните граници на кралството.

" Подобно на датското държавно управление, шведското държавно управление също изследва други вероятни ограничения в актуалната обстановка със сигурността. Правителството обмисля при използването на закона за публичния ред да не става въпрос за цялостна възбрана на избрани акции, а да бъде уголемен контрола върху издаването на разрешителни за обществени събирания. Това се прави, с цел да бъдат взети поради освен възможни вълнения на самото място, само че и до каква степен това събитие визира сигурността на Швеция ", се споделя в известието.

В същото време държавното управление акцентира, че всички промени в разпоредбите " би трябвало да зачитат конституционните гаранции за независимост на изложение ". Новите разпоредби ще бъдат показани до 1 март 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР