Разрешаването на спора, който Скопие и Атина имат за името

...
Разрешаването на спора, който Скопие и Атина имат за името
Коментари Харесай

Сърбия се страхува, че решаването на спора между Скопие и Атина ще увеличи натиска върху Белград

Разрешаването на разногласието, който Скопие и Атина имат за името на Македония, ще усили натиска върху Белград, разяснява сръбското електронно издание „ Политика “.
Очаква се до няколко дни министър-председателите на двете страни – Зоран Заев и Алексис Ципрас, да разгласят постигането на историческото съглашение, с което ще бъде сложена точка на десетилетния спор сред Македония и Гърция. Това значи, че Сърбия ще бъде разполагаем за нова „ офанзива “ на западните сили във връзка с казуса й с Косово. От изданието предвиждат, че Западът ще насочи вниманието си към разрешаване на въпроса с косовското участие в Организация на обединените нации, за което се изисква единодушието на Сърбия.
За разрешаването на разногласието сред Скопие и Атина македонците ще бъдат възнаградени с приемането на дата за начало на договаряния с Европейски Съюз и покана за присъединение към НАТО. Така Белград ще бъде принуден да ускори напъните за реализиране на компромис с Прищина, съобщи Фокус.
Според анализатора Драгомир Анджелкович тези, които поддържат косовските албанци и техните ментори, са същите играчи, които желаят Гърция и Македония допустимо най-скоро да реализират контракт за името.
„ Ако става дума за това съглашение, то няма да стабилизира обстановката на Западните Балкани, защото ще стартира стягане на хватката към Сърбия и Република Сръбска. С решението на разногласието за името на Македония евроатлантиците алегорично ще завоюват борбата, което ще докара до усилване на концепцията, че Сърбия би трябвало да одобри независимостта на Косово ", изяснява Анджелкович.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР