Разрешаването на съвременните предизвикателства, породени от пандемията и световната икономическа

...
Разрешаването на съвременните предизвикателства, породени от пандемията и световната икономическа
Коментари Харесай

Зам.-министър Мингов: Решаването на съвременните предизвикателства се крие в сътрудничеството между социалните партньори

Разрешаването на актуалните провокации, подбудени от пандемията и международната икономическа рецесия, се крие в задълбочаване на доверието и съдействието сред обществените сътрудници.

Вярвам, че това е най-ефективният метод за намиране на верните решения по въпросите, отнасящи се до труда и капитала. Това сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Емил Мингов при откриването на проведена от КТ „ Подкрепа “ конференция на тематика „ Синдикатите от Западните Балкани: дейни участници с ясни цивилен и обществени задължения за ускорена европейска интеграция “.

Той означи, че точно с помощта на построеното доверие и упорития труд през годините, страната е предоставила опцията на обществените сътрудници да оферират и изискват приемането на нормативни актове, които да контролират трудовите и директно обвързваните с тях връзки.

 „ Нашето законодателство през последните десетилетия е в унисон с правилата, заложени в Европейския дирек на обществените права. Сключването на групови съглашения и ефикасният разговор сред сътрудниците, разрешават да се борим с провокации за опазване на заетостта, възстановяване изискванията на труд, почтено възнаграждение на служащите и повишение на тяхната подготовка “, добави Мингов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР