Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности на учениците

...
Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности на учениците
Коментари Харесай

Учениците от 5. до 12. клас остават на онлайн обучение, само практиките ще са присъствени

Разрешава се осъществяването единствено на на практика присъствени действия на учениците от 5. до 12. клас и на студентите, които не могат да се проведат в електронна среда, а останалите им занятия остават онлайн до 31 януари.

Това беше решено на работно заседание при премиера Бойко Борисов с министри и представители на Националния действен щаб и на имунизационния щаб.

Здравният министър Костадин Ангелов рапортува на премиера, че епидемиологичната обстановка в страната продължава да се усъвършенства.

Той означи, че в лечебните заведения се регистрира трайна наклонност за понижаване на използваемостта на болничните кревати както в интензивните отделения, по този начин и отвън тях. Броят на излекуваните също изрично остава по-голям от броя доказани нови случаи на дневна база.

Въз основа на данните министърът на опазването на здравето предложи да се позволи присъственото осъществяване на избрани на практика действия и изпити за учениците от 5. до 12. клас и на студентите във висшите учебни заведения, само че образованието им в електронна среда да продължи до 31 януари.

Ще бъде квалифициран лист с тъкмо посочените на практика занимания, които по изключение ще се правят присъствено.

„ Относно другите противоепидемични ограничения в страната считаме, че те би трябвало да продължат да работят до края на месец януари “, безапелационен бе Ангелов.

Той бе подсилен от просветителния и спортния министър Красимир Вълчев и Красен Кралев.

„ Данните от последните седмици са отговор на всеки, който споделя дали са ни били верни и навременни по този начин наложените точни ограничения “, означи Бойко Борисов.

„ Голям плюс е и че децата вървят на ясли, детски градини и на учебно заведение до 5. клас, с цел да не губят своите привички “, счита той.

Премиерът добави, че следва да се прегледат разнообразни разновидности за възобновяване на класните занятия при по-големите възпитаници от 5. до 12. клас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР