Разрастването на екстремизма не трябва да се пренебрегва, а да

...
Разрастването на екстремизма не трябва да се пренебрегва, а да
Коментари Харесай

Мецола очаква скок на екстремизма в ЕС заради блокирането на България и Румъния за Шенген

Разрастването на екстремизма не би трябвало да се подценява, а да му се противодейства , като се покаже, че Европейският съюз има значение. Това съобщи в Страсбург ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя предизвести, че решения като това за блокиране на участието на Румъния и България в Шенген рискуват да доведат до умножаване на " тези, които желаят да унищожат Европа ".

" Най-лошото, което може да ни се случи, е решение като това от декември да не се допусне присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство, да се приложи и за страни, които се борят във война, борят се в нашата война. Да чакате години и да ви кажат " не ". Как можем ние, като Европа, да оправдаем такова обръщение пред милиони хора, които гледат на Европа като на своя единствена вяра? ", запита риторично Мецола.
 Предложение: Мини-Шенген сред България, Румъния и Гърция?
Предложение: Мини-Шенген сред България, Румъния и Гърция?

Румънски евродепутат желае трите страни да отстранен границите между тях

Тя напомни, че, че от ден на ден страни може да желаят да изоставен Съюза, само че сходни изявления към този момент не се чуват.

Според нея това се дължи на Механизма за възобновяване и резистентност, поради метода, по който е било подходено към пандемията, обстоятелството, че страните членки са се обединили във връзка с закупуването на сила, съхранението на газ, диверсификацията на енергийни източници, вложенията във възобновими сили, подпомагащи възобновяване на страните членки.

Председателят на Екологичен потенциал прикани Европейският съюз да бъде квалифициран за " рестартиране и промяна ".
 Европейска комисия: Нечестно е да се слагат нови условия пред България и Румъния за Шенген
Европейска комисия: Нечестно е да се слагат нови условия пред България и Румъния за Шенген

Комисията е в подготвеност да отпусне средства за границата ни с Турция

Тя разясни, че не става въпрос само за разискване на общата селскостопанска политика, за унищожаване на правилото на единодушието във външната политика или за това какъв брой комисари ще има всяка страна. Ставало дума за схващане на политическата нужда, за осъзнаването, че Европа е по-силна и по-безопасна както политически, по този начин и стопански, в случай че е по-голяма.

Припомняме, през декември предходната година участието на България в Шенген беше блокирано от Австрия и Нидерландия. Румъния пък бе спряна единствено от Австрия.

Нидерландия изиска от българските управляващи да потвърдят, че се борят с корупцията и не са отказали от правосъдната промяна. Искания на Австрия изглеждаха надалеч по-трудно осъществими, като австрийският канцлер Карл Нехамер даже изиска което обаче бе отхвърлено от Европейската комисия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР