Разрастването на екстремизма не трябва да се пренебрегва, а да

...
Разрастването на екстремизма не трябва да се пренебрегва, а да
Коментари Харесай

Роберта Мецола посочи рисковете за ЕС от оставането на България и Румъния извън Шенген

Разрастването на екстремизма не би трябвало да се подценява, а да му се противодейства, като се покаже, че Европейският съюз има значение. Това разяснява в Страсбург ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола  Роберта Мецола Роберта Мецола е роден на 18 януари 1979 година, в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена.

По време на полемика с задгранични публицисти тя изрази опасенията си, че решения като това за блокиране на присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство рискуват да доведат до умножаване на " тези, които желаят да унищожат Европа ".

Най-лошото, което може да ни се случи, е решение като това от декември (на Съвета – б.р.) да не се допусне присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство, да се приложи и за страни, които се борят във война, борят се в нашата война. Да чакате години и да ви кажат „ не “. Как можем ние, като Европа, да оправдаем такова обръщение пред милиони хора, които гледат на Европа като на своя единствена вяра?, сподели ръководителят на Екологичен потенциал, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя напомни, че след Брекзит е имало боязън, че от ден на ден страни може да желаят да изоставен Европейски Съюз, само че в този момент сходни изявления към този момент не се чуват. 

„ Защо? Заради Механизма за възобновяване и резистентност, поради метода, по който подходихме към пандемията, обстоятелството, че се обединихме във връзка с закупуването на сила, съхранението на газ, диверсификацията (на източници на сила – б.р.), вложенията във възобновими сили, подпомагащи възобновяване на страните-членки “, добави ръководителят на Екологичен потенциал.

Тя прикани Европейският съюз да бъде квалифициран за " рестартиране и промяна ".

Не става въпрос единствено за разискване на общата селскостопанска политика или за унищожаване на правилото на единодушието във външната политика или какъв брой комисари ще има всяка страна. Става въпрос за схващане на политическата нужда, за осъзнаването, че Европа е по-силна и по-безопасна както политически, по този начин и стопански, в случай че е по-голяма, уточни още Мецола. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР