Разработването от Вашингтон на планове за износ на храни и

...
Разработването от Вашингтон на планове за износ на храни и
Коментари Харесай

Захарова: САЩ с усилията си да изнасят зърно от Украйна, лишават тази страна от последното

Разработването от Вашингтон на проекти за експорт на храни и зърно от Украйна, сякаш за понижаване на цените на международните пазари, е политика на плячкосване на тази страна и отнемане на украинските жители от него. Това сподели в сряда на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, предава

Мария Захарова обърна внимание на изказването на американския президент Джо Байдън от 10 май, че Вашингтон мисли по какъв начин да изнесе 20 милиона тона зърно от Украйна, сякаш с цел да понижи цените на международните пазари. Според Захарова въображаемият " американски пацифизъм и желанието да се прави положително на всички " са известни от дълго време.

" Не става въпрос за това. Става дума за плячкосване на последното нещо, което имат Украйна и украинските жители и апропо украинските военни “, съобщи Захарова.

„ Може би е време да се вразумите и да разберете, че в този момент сте лишени от последното нещо: вашата храна, вашето зърно, резултатът от вашия труд. Сега ви го лишават “, сподели Захарова, обръщайки се към украинците.

„ Виждаме желанието на западните куратори да изнесат от територията на Украйна всичко, което може да има най-малко някаква стойност “, разяснява още тя.

Захарова означи, че стотици зърновозвачи пресичат украинската граница в европейска посока, режимът в Киев е открил всекидневен всеобщ експорт на селскостопанска продукция за Европа по шосе, железопътен превоз, също през пристанище Измаил и с шлепове по река Дунав до Румъния в подмяна на доставените оръжия.

„ Като цяло помислете какво се случва: на фона на изказвания на груповия Запад, в които киевският режим би трябвало да има вяра за идния апетит, киевският режим изпраща, т.е. се отървава от храна, която евентуално би трябвало да бъде нужна на първо място за жителите на Украйна “, добави Захарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР