Разработването на РНК ваксините на Moderna и Pfizer-BioNTech, както и

...
Разработването на РНК ваксините на Moderna и Pfizer-BioNTech, както и
Коментари Харесай

Списание „Science” каза кое е научното откритие на 2020 г.

Разработването на РНК имунизациите на Moderna и Pfizer-BioNTech, както и съветската „ Спутник V” и задграничните им аналози, бе прието от редакторите на водещото научно списание в света „ Science” за главно научно достижение на 2020 година

„ Тази година бяхме наясно, че най-важното научно изобретение по някакъв метод ще бъде обвързвано с ковид.

Едва през последните седмици обаче ни стана ясно, че високоефективните ваксини против COVID-19 ще бъдат удостоени с тази чест. Ние се надяваме, само че процесът на имунизация на международното население е почнал “, съобщи основният редактор на „ Science” Голдън Торп.

Американското списание е едно от водещите в света. То разгласява всяка година лист с десетте най-важни открития в науката, които са оказали изключително мощно въздействие върху нейното развиване.

Редакционният съвет на списанието организира и гласоподаване на уеб страницата си, което дефинира спечелилия, определен от читателите, който постоянно не съответствува с този на съвета.

През декември предходната година редакторите на списанието оповестиха за основно научно достижение на 2019 година фотографията на сянката на свръхмасивна черна дупка в центъра на галактиката M87, получена от телескопа Event Horizon.

На собствен ред обществеността счете за научно достижение на 2019 възобновяване на външния тип на праисторическия „ човек от Денисован” - то беше направено въз основа на откъс от челюст на момиче, открит в една от тибетските пещери.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР