Разработва се проект за първия университетски кампус в квартал „Студентски

...
Разработва се проект за първия университетски кампус в квартал „Студентски
Коментари Харесай

Четири блока в "Студентски град" влизат в първия кампус

Разработва се план за първия академични кампус в квартал „ Студентски град “, разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ кампусът ще е с повърхност от 27 дка и в него ще има 4 общежития с алеи, площадки и озеленяване. Проектът за първия кампус е изработен напълно дружно със притежателя в лицето на министър на образованието и науката и е финансиран от МОН.

Години наред в квартал „ Студентски град “ имахме и продължаваме да имаме проблеми със строителството, това от дълго време е просто един квартал на София, означи Фандъкова, представена от „ Фокус”.

Тя съобщи, че през 2001 година е признат Подробен организационен проект (ПУП) на квартал „ Студентски град “, съгласно който се застроява всичко, което може да се застрои, в това число двора на НСА.

„ През 2008 година с присъединяване на районния кмет и Столична община се прави нов Подробен устройствен план, който избавя от застрояване над 220 дка, в това число целият двор на Спортната академия и регионите на кампусите. Този проект пази опцията за обособяването на над 10 кампуса в квартал „ Студентски град “ ", уточни Фандъкова.

„ Моето мнение е да не се позволява застрояване в Борисовата градина “, съобщи столичният кмет и добави, че на следващия ден ще бъде подложен за публично разискване планът на арх. Атанас Ковачев за парка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР