Разработката на PlayStation 5 Pro е в последния си етап,

...
Разработката на PlayStation 5 Pro е в последния си етап,
Коментари Харесай

Появиха се нови подробности за PlayStation 5 Pro

Разработката на PlayStation 5 Pro е в последния си стадий, съгласно игровото издание Keytogaming, базирайки се на вътрешна информация. Обновената подпора носи краткотрайното работно название “Trinity “, като по този метод Sony продължава практиката да дава на новите си артикули кодови имена от кино лентата “Матрицата “. Например, кодовото име за PlayStation 4 Pro беше „ Neo “, до момента в който очилата за виртуална действителност PlayStation VR имаха работното име „ Morpheus “.

Информацията беше споделена с портала Keytogaming от вътрешния човек Том Хендерсън, прочут с доста точните си „ прогнози “, свързани с конзолите PlayStation, както и с особеното игрово наличие. Някои данни се удостоверяват и от други информатори. И по този начин, създаването PlayStation 5 Pro започва при започване на 2022 година Sony към този момент приготвя хардуерните комплекти за разработчиците на новата подпора за огромните игрови студия. Очаква се компанията да стартира да доставя тези девкитове до ноември тази година, а PS5 Pro би трябвало да бъде пуснат в продажба през ноември идната година.

Говори се, че PS5 Pro ще употребява новия SoC на AMD с кодово име „ Viola “. Той се състои от 30 WGP блока (WorkGroup Processors) или клъстери от графични ядра по терминологията на производителя. Тези 30 WGP блока съдържат 60 графични изпълнителни блока (Compute Units, CU). За съпоставяне, процесорът на сегашния модел PlayStation 5 има 36 изпълнителни блока. Също по този начин се оповестява, че GPU паметта на обновената приставка ще работи със скорост от 18 Gb / s на контакт, което е с 4 Gb/s повече от настоящия модел PS5. За страдание към момента няма информация по отношение на количеството видеопамет и данните за разрядността на шината на паметта на новата подпора. Графичният процесор на приставката също ще получи хардуерна поддръжка за трасировка на лъчите.

Очаква се PS5 Pro да поддържа 8K-резолюция, както и висока периодичност на фрагментите в 4K-резолюция. Трябва да се означи, че AMD създава технология за мащабиране на изображенията FidelityFX Super Resolution 3 (FSR3), която дава обещание двойно нарастване на графичната продуктивност спрямо FSR2. За PS5 Pro това може да значи опция за извеждане на по-резки изображения в игрите, както и по-добра поддръжка на технологията за трасиране на лъчите. Напълно евентуално е, че GPU на конзолата ще употребява нова графична архитектура от рода на RDNA 3 или RDNA 3.5.

Трябва да напомним, че предходната година TLC, прочут производител на разнообразни домашен уреди, както и телевизионни панели, обществено предвижда, че PlayStation 5 Pro и идната подпора Xbox от Microsoft ще могат да изобразяват наличие в 8K-резолюция при периодичност на фрагментите от 60 до 120 фрагмента в секунда и във връзка с графичната продуктивност ще бъдат еквивалентни на настолната графична карта Radeon RX 7700 XT. Нито TLC, нито AMD предоставиха спомагателни детайлности или удостоверение по този въпрос след анонса на първия. И същият Radeon RX 7700 XT към момента е единствено слух.

Порталът VideoCardz от своя страна заяви, че AMD работи върху ново потомство високопроизводителен SoC с работно заглавие Strix Halo и Sarlak. Според слуховете, процесорът ще получи до 16 Zen 5 ядра, както и 20 графични модула WGP (40 CU) въз основата на архитектурата RDNA 3.5.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР