Разработената в Турция ваксина срещу COVID-19 - Турковак, получи разрешение

...
Разработената в Турция ваксина срещу COVID-19 - Турковак, получи разрешение
Коментари Харесай

Турската ваксина получи разрешение за употреба

Разработената в Турция ваксина против COVID-19 - Турковак, получи позволение от турските управляващи за незабавна приложимост и ще стартира да се употребява от идващия уикенд, заяви през днешния ден министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа, представен от Ройтерс.
Турция стартира да създава Турковак тази година, само че стартирането й в приложимост бе отлагано няколко пъти. Президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели, че Турция ще направи имунизацията налична на международно ниво.
Турция към този момент е сложила над 125 милиона дози от китайската ваксина Синовак и тази на Пфайзер, като над 51 милиона души са с две дози. Страната стартира слагането и на бустерни дози.
Фахреттин Коджа заяви новината от фабрика в югоизточния окръг Шанлъурфа, където се създава Турковак. "Скоро ще пристъпим към всеобщо произвеждане на имунизацията ", сподели Коджа и означи, че Турция ще стане една от деветте страни, основали ваксина против COVID-19.
Турция записва в последно време по към 20 000 нови случая на заразяване и към 200 смъртни случая на ден от коронавирус, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР