Разработената от Meta социална мрежа Threads, която е алтернатива на

...
Разработената от Meta социална мрежа Threads, която е алтернатива на
Коментари Харесай

Социалната мрежа Threads за четири часа от момента на старта си набра 5 млн потребители

Разработената от Meta обществена мрежа Threads, която е опция на Twitter, притегли 5 милиона души през първите четири часа от старта си. Това заяви шефът на компанията Марк Зукърбърг, който изрази убеденост, че новият план ще откри своята публика.

Threads е построен въз основата на открития протокол за децентрализирани обществени мрежи ActivityPub. В момента по плана работят няколко десетки души. Според специалисти, които са тествали новата обществена мрежа, външно тя доста наподобява на Twitter и към момента е лишена от доста от нормалните функционалности. Поддържа се оторизация посредством акаунт в Instagram.

Важна специфичност е неналичието на Threads в Европейския съюз заради опасенията на компанията да не се окаже в обсега на европейските регулатори.

Като цяло Зукърбърг остава оптимист – той към този момент се пошегува със притежателя на Twitter Илон Мъск. За първи път от 11 години Зукърбърг разгласява пост в Twitter с изображение на кадър, върху който се опълчват двама идентични Спайдърмена. Това е сносно прочут мем в мрежата. Постът явно загатва, че новата обществена мрежа е на практика идентична на Twitter и е самобитно предизвикателство към Мъск.

Предишния си туит Зукърбърг разгласява през 2012 година, само че в този момент, явно, не може да устои на желанието да изиграе трик на съперника си, който е вложил големи средства в Twitter и в този момент надали схваща нюансите при ръководството на обществената мрежа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР