Разработчиците от Microsoft пуснаха месец и половина по-късно драйвер, който

...
Разработчиците от Microsoft пуснаха месец и половина по-късно драйвер, който
Коментари Харесай

Microsoft месец и половина по-късно пусна драйвер, който коригира проблемите с уеб-камерите в Surface Pro X

Разработчиците от Microsoft пуснаха месец и половина по-късно драйвер, който поправя проблемите с неработещите уеб-камери в Surface Pro X.

Можете да инсталирате актуализирания драйвер за камерата посредством Windows Update. Сред засегнатите системи са устройствата Surface, които работят с Windows 10 22H2 или Windows 11 21H2/22H2 и употребяват чиповете Qualcomm 8cx Gen 1, Qualcomm 8cx Gen 2, Microsoft SQ1 и Microsoft SQ2.

Трябва да се означи, че грешката в работата на операционната система и общоприетата камера в Surface Pro не се отразява върху естествената обвързвана посредством USB камера.

От 22 май потребителите на основаните на Arm ултрабуци Microsoft Surface Pro X всеобщо оповестиха, че уеб-камерите на техните устройства са спрели да работят. При опит за отваряне на камерата системата дава неточност 0xA00F4271 (0x80004005). Модулът не може да се употребява както в общоприетото приложение за камера, по този начин и в услугите за видео-разговори. Промяната на датата на 22 май или по-рано оказва помощ за отстраняването на казуса. Поради това специалистите допуснаха, че документите за сигурност на компанията са изтекли.

На 26 май Microsoft удостовери казуса и изиска да изчака, до момента в който Qualcomm пусне нов драйвер за уеб-камерата.

По-късно Microsoft предложи краткотрайно решение на казуса с уеб-камерите в ултрабуците Surface Pro X, които стопираха да работят заради изминал документ за сигурност. Кръпката понижава качеството на видеото, само че ви разрешава да употребявате общоприетата камера.

„ Microsoft внедрява сериозен инструмент за премахване на неизправности, с цел да се оправи с казуса на множеството наранени устройства Surface Pro X. Това решение може да деактивира някои функционалности на камерата или да понижи качеството на изображението, само че би трябвало да разреши на камерата да действа, до момента в който производителят на устройството позволи казуса с нов драйвер на камерата “ — заяви техническата поддръжка на Microsoft.

Отстраняването на грешката на камерата на проблематичните устройства изисква осъществяване на следната команда с администраторски права: reg add „ HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlQualcommCamera “ /v EnableQCOMFD /t REG_DWORD /d 0 /f.

Microsoft разяснява, че би трябвало да употребявате командния ред единствено в случай че устройството не е осъществило достъп до сериозния инструмент за премахване на неизправностите на този проблем. Microsoft предизвестява, че кръпката е единствено за засегнатите устройства и не е належащо да вършиме промени в систематичния указател, в случай че вградената камера работи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР