Разработчиците от Meta Platforms продължават да интегрират нови функции в

...
Разработчиците от Meta Platforms продължават да интегрират нови функции в
Коментари Харесай

WhatsApp тества функция с изкуствен интелект за генериране на стикери

Разработчиците от Meta Platforms не престават да интегрират нови функционалности в месинджъра WhatsApp. Освен новата функционалност за заключване на екрана, за която съобщихме по-рано през днешния ден, бета версията на приложението за Android включва нова функционалност, основана на изкуствен интелект за генериране на стикери въз основа на текстови описания. На този стадий функционалността е налична за стеснен брой консуматори на бета версията 2.23.17.14 на WhatsApp за Android.

Към този миг не е ясно кой генеративен модел с ИИ са избрали от Meta Platforms за тази функционалност, защото отчетът на WABetaInfo единствено отбелязва, че стикерите се генерират благодарение на „ сигурна технология, предлагана от Meta “.

Изглежда, че функционалността ще работи сходно на метода, по който моделите Midjoureny или DALL-E на OpenAI генерират изображения единствено въз основа на текст. Изглежда, че ще можете да употребявате тази функционалност на WhatsApp, с цел да създадете главно и персонализирано изображение, което може да бъде споделено като стикер с другари или групи в WhatsApp.

Според WABetaInfo стикерите, които са генерирани благодарение на тази нова функционалност, задвижвана от ИИ, са „ елементарно разпознаваеми “, което допуска, че може да има и някаква форма на воден знак или индикация, че тези стикери са основани благодарение на генеративни ИИ модели. Microsoft употребява модела DALL-E на OpenAI, с цел да разреши на потребителите на Bing Chat да основават изображения, само че компанията слага явен воден знак върху изображенията. Съобщава се, че Instagram също работи по сходен воден знак който ще помогне за идентифицирането на наличие основано благодарение на изкуствен интелект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР