Разработчиците от Engineered Arts свързаха хуманоидния робот Ameca към чат

...
Разработчиците от Engineered Arts свързаха хуманоидния робот Ameca към чат
Коментари Харесай

Engineered Arts свърза хуманоидния робот Ameca към ChatGPT

Разработчиците от Engineered Arts свързаха хуманоидния робот Ameca към чат бота ChatGPT. Трябва да се означи, че те са съумели да синхронизират съответните изражения на лицето на робота с отговорите в действително време единствено благодарение на невронната мрежа GPT-3, защото при потребление на GPT-4 времето за обработка на пакета „ въпрос-отговор-изражение на лицето “ се оказа четири пъти по-дълго и Ameca изглеждаше по-малко радушен в връзката.

„ Удивително е какви елементарни неща могат да се създадат, с цел да наподобява една машина рационална “ – сподели основният изпълнителен шеф на Engineered Arts Уил Джаксън пред медиите.

В късото видео по-долу Ameca дава отговор на въпроси за най-хубавото събитие, най-тъжния ден в живота си и се пробва да покаже страстите си, когато схваща, че метеорит се доближава към Земята и може да унищожи всички хора.

През август 2022 година английският разработчик Engineered Arts показа актуализирания робо-хуманоид Ameca, който може да имитира 12 разнообразни изражения на лицето, в това число и съмнение, омерзение, болежка и страдание.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР