Разработчик с псевдоним xtekky представи проекта GPT4Free – набор от

...
Разработчик с псевдоним xtekky представи проекта GPT4Free – набор от
Коментари Харесай

Уязвимост в GPT-4 дава на всички неограничен и безплатен достъп до невронната мрежа

Разработчик с псевдоним xtekky показа плана GPT4Free – набор от принадлежности, който обезпечава безвъзмезден и съвсем безграничен достъп до чатбота, основан на GPT-4 и неговия предходник GPT-3.5. Експлойтът е създаден посредством назад инженерство, което е помогнало да се открие накърнимост в API на невронната мрежа. Самият план е качен в GitHub и всеки може да го открие и да изтегли нужното, както и да се запознае с добре написаните указания.

Базовата цена на GPT-4 е 0,03 $ за 1 000 токена вид „ подсещане “ (около 750 думи) и 0,06 $ за 1 000 токена вид “ дотъкмяване “ (също към 750 думи). Достъпът до GPT-3.5 е по-евтин и възлиза на 0,002 $ за 1000 признака. Експлойтът GPT4Free не заобикаля механизмите за заплатен достъп на OpenAI, а „ мами “ API, като кара платформата да приема, че поръчките идват от запаси, с които са свързани платени сметки: търсачката You.com, платформата за писане на текст WriteSonic и чатбота Quora Poe.

В своя отбрана разработчикът твърди, че GPT4Free е предопределен да работи единствено с „ просветителни цели “. Той също по този начин декларира, че ще се опита да продължи да работи по плана, даже в случай че бъде съден. Но сигурно тази накърнимост бързо ще бъде отстранена и безплатният достъп ще бъде спрян. Възможно е и планът да бъде отстранен от GitHub, само че това единствено ще окуражи неговите фенове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР