Разпространено е видео от маневрата на руския изтребител Су-27, който

...
Разпространено е видео от маневрата на руския изтребител Су-27, който
Коментари Харесай

ВИДЕО показа впечатляващата маневра на Су-27 над Черно море, която накара чиновници от Пентагона и пилоти да изгубят ума и дума

Разпространено е видео от маневрата на съветския изтребител Су-27, който на 29 януари 2018 година прихвана в интернационалното въздушно пространство над Черно море американски разследващ аероплан ЕР-3 Aries II. Силите на Военноморски сили на Съединени американски щати в Европа обявиха, че съветският Су-27 е направил рискови дейности във връзка с американския аероплан – пресичайки траекторията на полета на ЕР-3 на разстояние от към 1.5, вследствие на което разузнавачът е трябвало да прелети посредством завихрянето от реактивната бликам на Су-27.

Трябва да се означи, че съдейки по видеото, съветският изтребител е прелетял на много по-голямо разстояние от американския аероплан, в сравнение с настояват силите на Военноморски сили на Съединени американски щати и изплашилите се американски водачи.

Шокирани от маневрите служители от Пентагона първоначално даже объркаха модела на самолета, съобщавайки на медиите, че случаят е станал със аероплан шпионин P-3 „ Орион “.

В същото време от съветското министерство на защитата обявиха, че прихващането е станало в сходство с интернационалните правила и никакви изключителни обстановки не е имало - Су-27 се е доближил до разузнавача на безвредно място, разпознал го е и е съпроводил, не допускайки нарушение на границите.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР