Разпространението на омикронния щам на коронавирус може да доведе до

...
Разпространението на омикронния щам на коронавирус може да доведе до
Коментари Харесай

Британски лекари прогнозираха смъртта на близо 75 000 души в страната им заради Омикрон

Разпространението на омикронния вариант на ковид може да докара до доста нарастване на заболеваемостта и смъртността, гласи отчет на Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина.

Авторите на документите показаха оптимистичен и скептичен сюжет на пандемия в Англия от 1 декември до 30 април. Първият допуска, че имунният отговор в популацията ще бъде висок, а имунизациите ще останат ефикасни. В този случай броят на инфекциите може да доближи 2000 дневно, а общият брой на хоспитализациите ще доближи 175 000. От тях съвсем 25 000 души могат да починат.

При скептичен сюжет броят на медицинските визити може да се удвои спрямо индикаторите за януари 2021 година Броят на хоспитализациите ще бъде 492 000, а на умрелите 74 800.

Според един от водещите създатели на проучването Розан Бернар, в случай че пандемията върви по оптимистичен сюжет, тогава умерените ограничения ще бъдат задоволителни, с цел да се овладее напрежението на омикрон: ограничение на всеобщите събития, прекъсване на работата на развлекателните заведения, работа от у дома.

„ Песимистичната вероятност обаче допуска, че може да са нужни по-строги ограничения, с цел да се избегне претоварването на националната здравна работа “, сподели Бернар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР