Разпространението на новия коронавирус доведе до рязък скок на цената

...
Разпространението на новия коронавирус доведе до рязък скок на цената
Коментари Харесай

Златото поскъпна и дори стана дефицитно за свободна продажба в САЩ

Разпространението на новия ковид докара до внезапен скок на цената на златото и даже - недостиг в свободната му продажба в Съединени американски щати, оповестиха вестник The Wall Street Journal и ТАСС.

По техни данни, американските вложители и банкери срещат нечовечен недостиг за златни кюлчета и монети. Дилърите продадоха всички ресурси от доблестен метал и даже започнаха да затварят. Швейцарската банка Credit Suisse, която лее златни кюлчета от 1856 година, прикани искащите да ги закупят да не ги безпокоят за това тази седмица.

Според обявата, обстановката в Съединени американски щати е толкоз сериозна, че управлението на банките на Уолстрийт са потърсили помощ от Кралския канадски монетен двор. Неговите представители Аманда Берние съобщи, че дворът в този момент се среща с " невиждано равнище на запитвания " за златни кюлчета. Те не могат да удовлетворят засиленото търсене, защото някои негови чиновници са изпратени на домашна профилактика поради ковид.

Както напомнят от американското издание, златният запас на Съединени американски щати се съхранява във военната база Форт-Нокс в щата Кентъки и във Федералния запас на банката в Ню Йорк. Този запас не се предлага на свободния пазар. Според обявата, нормално деловите хора в Съединени американски щати при положение на дефицит попълнят запасите от злато в Лондон, където от ноември 2019 година се съхраняват над 8,2 000 тона злато на обща $387,9 милиарда

Най-голям дял има Английската банка, който се пресмята на към 400 000 златни къса, принадлежащи на английското държавно управление, централни и търговски банки на други страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР