Разпространението на мутирали щамове на няма да предизвика нова вълна

...
Разпространението на мутирали щамове на няма да предизвика нова вълна
Коментари Харесай

СЗО с прогноза как ще протече 2021 г.

Разпространението на мутирали варианти на няма да провокира нова вълна на пандемията. Това мнение изрази шефът на Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клюге в изявление за " Ел Паис ".
" Новите варианти са брутално увещание, че вирусът към момента ни удря ", сподели той. " Но това не е нов вирус, това е естествената еволюция на всеки патоген, който се пробва да се приспособява към своя гостоприемник, индивида. Това не е началото на нова пандемия, само че несъмнено би трябвало да бъдем доста бдителни ", акцентира Клюге, съобщи БГНЕС.
 Здравният министър: В началото сме на третата вълна на COVID-19 Здравният министър: В началото сме на третата вълна на COVID-19
За последните седмици отчитаме устойчива наклонност на увеличение на случаите с положителен тест за COVID-19. Паралелно с това съумяваме д...
Според него бдителността е значима, защото новите варианти могат да причинят повторна зараза и по-бързо разпространяване на инфекцията, което ще затрудни здравните системи в някои страни да се оправят с пандемията.
„ И най-после, тъй като те (новите щамове) могат да повлияят на успеваемостта на имунизациите “, сподели той. " Видяхме това при елементарния грип, може да има разновидности, които изискват малко по-различна ваксина ", изясни представителят на СЗО. „ Трябва да останем нащрек, тъй като в случай че имаме по-бързо разпространяване на вируса и придвижването на имунизирани хора се усили, може да има нарастване на смъртността “, сподели Клюге.
„ Трябва да сме почтени: 2021 година ще бъде следващата година на , само че по-управляема, по-предсказуема, " сподели той. „ 2020 година ни изненада, ние навлязохме в непозната, политически тъмна и научно незнайна територия. Сега имаме някои позитивни резултати, в това число ваксини, " сподели Клюге. " И пандемиите в никакъв случай не траят постоянно, те идват и си отиват. "
От началото на пандемията към 106,9 милиона души са инфектирани с ковид в света, над 2,3 милиона са умряли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР