Разпространението на COVID-19 започна през януари, като вирусът вече е

...
Разпространението на COVID-19 започна през януари, като вирусът вече е
Коментари Харесай

До колко предпазват от заразяване с коронавирус латексовите ръкавици

Разпространението на COVID-19 стартира през януари, като вирусът към този момент е плъзнал по целия свят. Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че Европа сега е център на епидемията.

В тези тежки времена от ден на ден се интересуваме от това какво можем да създадем, с цел да се предпазим? Има ли на практика стъпки, които да предприемем, с цел да понижим риска от заразяване с заболяването, като носенето на маска за лице или латексови ръкавици?

Истината е, че акциите в Top Glove (малайзийска компания, която прави повече от 70 милиарда чифта хирургични ръкавици годишно) са се покачили с 14 на 100, което демонстрира нараснал интерес. Но в действителност в действителност ли латексовите ръкавици могат да ни предпазят?
 Коронавирусът, имунната система и по какъв начин организмът ни се бори със болестта
Как организмът ни се бори с ковид

Изводът на учените

Според Националната здравна работа маските и ръкавиците играят " доста значима роля " в клинична конюнктура, само че има доста малко доказателства, че са потребни за обществеността.
 Снимка 472686

Public Health England (PHE) и Световната здравна организация не предлагат на хората да носят ръкавици, с цел да се защитят. Като съществена причина здравните организации показват наблюдението си, че ръкавиците дават " подправено възприятие за сигурност ", като припомнят, че миенето на ръцете е надалеч по-добра защитна мярка. Тъй като се чувсваме по-защитени, до момента в който носим ръкавици, това постоянно ни кара да пипаме доста повече неща, от време на време несъзнателно и лицето си, да не приказваме, че в доста случаи носим ръкавиците повече (като време и брой пъти), в сравнение с се предлага, написа още Independent.
 Farmy, Швейцария, фермерските доставки и по какъв начин заместиха пазарите по време на ковид
Когато бизнесът процъфтява, даже по време на ковид

Как една швейцарска компания се оправя по време на криза
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР