Разпространението на COVID-19 в световен мащаб и сериозния ръст на

...
Разпространението на COVID-19 в световен мащаб и сериозния ръст на
Коментари Харесай

Забраниха посещенията в Дома за стари хора в Берковица

Разпространението на COVID-19 в международен мащаб и сериозния растеж на инфектирани на територията на България е причина за сериозна паника и за апел към прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Във връзка с откритите позитивни проби на инфектирани лица с ковид в Дома за остарели хора в Берковица, от общината осведомят, че на съображение Заповед № РД-01-124/13.03.2020 год. на Министъра на опазването на здравето и допълненията към нея, за предварителна защита, в Дом за остарели хора – Берковица са прекратени свижданията и визитите при потребителите в блокове „ А “ и „ Б “ от 13.03.2020 година. Забранено е и излизането на същите в града. Свижданията, визитите в отделението за лежащо заболели, както и извеждането и организирането на групова работа с потребителите от блок „ В “ също са прекратени от посочената нагоре дата.
От началото на изключителното състояние в дома прецизно се съблюдава непоколебим хигиенично антисептичен режим – разчистване и стерилизация на всички повърхности и зони от работната среда, които контактуват с открити елементи на тялото, осъществяване на 4-кратна стерилизация на всички повърхности, наложителна стерилизация на ръцете при влизане и излизане от вкъщи на чиновниците, потреблението на маски и ръкавици от длъжностните лица. Контролът на входа е засилен. Не са позволяват до работните пространства чиновници със признаци на остри респираторни болести.
От началото на изключителното състояние, както настанените консуматори, по този начин и чиновниците, са тествани за ковид три пъти. Като последното тестване, преди да бъде открита първата позитивна проба за съществуване на коронавирусна зараза, е направено на 15 – 16.10.2020 година.
От локалната администрация приканват обществеността към прецизно използване на въведените противоепидемични ограничения от здравните органи и към персонална и социална отговорност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР