Разпространени снимки показват как германски полицаи отстраняват шведската екоактивистка от

...
Разпространени снимки показват как германски полицаи отстраняват шведската екоактивистка от
Коментари Харесай

Арестуваха екоактивистката Грета Тунберг frognews.bg

Разпространени фотоси демонстрират по какъв начин немски служители на реда отстраняват шведската екоактивистка от откритата лигнитна мина Гарцвайлер по време на днешния митинг на природозащитници след прочистването на минното населено място Люцерат.

 

Тунберг, която се причисли към протестиращите в петък, е забелязана да седи сама в огромен полицейски рейс, откакто е била арестувана, описа очевидец на Ройтерс.

„ Грета Тунберг е измежду групата деятели, които се втурнаха към ръба на мината. След това тя беше спряна и изведена от нас дружно с тази група отвън зоната на непосредствена заплаха, с цел да установим самоличността им ", съобщи представител на полицията в Аахен, като добави, че един от деятелите е скочил в мината.

 

Все още не е ясно какво ще се случи с Тунберг или с групата, с която е била арестувана, както и дали деятелят, който е скочил в мината, е потърпевш, изясни представителят.

Само преди няколко дни Грета Тунберг упрекна полицията в Германия в принуждение против екоактивистите, които стачкуват против поглъщането на изоставено село от открита въглищна мина.

 

Селото, изоставено от известно време от някогашните си поданици, се унищожава, с цел да се освободи място за разширението на прилежащата открита въглищна мина. Мината, която е една от най-големите в Европа, се ръководи от енергийната компания RWE.

Разширяването продължава макар проектите за последователно прекъсване на въглищния рандеман до 2030 година. Правителството уголемява мината поради енергийната рецесия, която съгласно него е породена от съветската инвазия в Украйна, добавя " Дарик ".

 

 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР