Разпространената в медиите чернова на български вариант на закона „Магнитски“

...
Разпространената в медиите чернова на български вариант на закона „Магнитски“
Коментари Харесай

Доц. Киселова пред bTV: В работната група за българския закон „Магнитски“ не сме обсъждали разпространения текст


Разпространената в медиите чернова на български вид на закона „ Магнитски “ не е била обсъждана в работната група за законопроекта. Това съобщи пред bTV доцент Наталия Киселова, която е измежду юридическите специалисти, изготвящи текста.

„ Това е някаква чернова, която се твърди, че се популяризира измежду народни представители, само че в действителност вие, медиите, популяризирахте текста. Тази чернова не е подготвяна в работната група. Това е вид, който е обсъждан на по-ниско равнище, хайде по този начин да го кажем “, разяснява Киселова.

„ Заседанията бяха по кардинални въпроси – първо, нужен ли е напълно нов закон или е належащо да се промени настоящ и вторият кардинален въпрос е по какъв начин да се защитят ползите на жителите и общините – на техните юридически лица от една страна и ползите на българските жители, техните права “, споделя Киселова.

Специалистът по Конституционно право е безапелационна, че това не е текст, който е бил написан в работната група, нито е одобряван в нея на някакво равнище.

Според нея „ преди всичко интерес имат тези, които са глобени по световния закон „ Магнитски “, защото на локално равнище се сътвори уредба, тя би засегнала техните права и законни ползи и на последващо място съперници на държавното управление имат интерес, с цел да покажат какъв брой то не може да се оправи “.

Доц. Киселова счита, че никой от работната група не е популяризирал този текст съзнателно, само че позволява, че „ евентуално е някой, който е следил ненапълно процеса “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР