Разпределителката Лора Китипова и и тимът на Волей Алба-Блаж ще

...
Разпределителката Лора Китипова и и тимът на Волей Алба-Блаж ще
Коментари Харесай

Лора Китипова и и тимът на Волей Алба-Блаж са отново на финал в румънската Дивизия А1

Разпределителката Лора Китипова и и отборът на Волей Алба-Блаж ще се борят за трета поредна и общо осма купа в румънската Дивизия А1. Волейболистките на Стеван Любичич се класираха край, откакто се постановиха над Рапид (Букурещ) и Нася Димитрова с 3:1 (25:19, 25:16, 22:25, 25:14) във втория мач посред им.

В първия дуел Алба-Блаж надигра противника с 3:0 гейма. В борбата за купата Алба-Блаж ще срещне спечелилия от двойката КСО Волунтари с Моника Кръстева, Петя Баракова и Славина Колева против КСМ Търговище с Мира Тодорова в състава.

Лора Китипова бе в състава на отбора от северната ни съседка и през сезон 2018/2019, когато печели купата и Купата на Румъния, и играе край на втория по мощ европейски шампионат - Купата на ЦЕВ.

Китипова изигра страховит мач, като се регистрира с 8 точки (5 блокади). Най-резултатна бе Друсила Коста със 17 точки (1 блокада), 14 точки добави Катарина Йович (1 блокада). За противника Нася Димитрова приключи с 12 точки (4 блокади), като бе втора по ефикасност. С 13 точки завърши Йоана Бачиу (1 блокада).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР