Разпределението на министри по партии в бъдещото правителство до голяма

...
Разпределението на министри по партии в бъдещото правителство до голяма
Коментари Харесай

Имената, които към момента се спрягат за министри и вицепремиери |

Разпределението на министри по партии в бъдещото държавно управление значително към този момент е ясно, както и титулярите на съответните министерства, съобщи bTV във вечерната си емисия.

Почти е несъмнено, че съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков ще бъде препоръчан за министър председател.

Засега се чака в съдружното държавно управление да има четирима вицепремиери. Сред тях е съпредседателят на Политическа партия Асен Василев, който най-вероятно още веднъж ще бъде и министър на финансите. 

Очаква се Калина Константинова (ПП) също да е вицепремиер, както и министър без портфейл. 



Освен вицепремиер, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова най-вероятно ще бъде и министър на стопанската система и промишлеността, а Борислав Сандов от " Зелено придвижване " (ДБ) - вицепремиер и министър на екологията. 

Най-вероятно за министър на вътрешните работи Политическа партия ще предложат да остане Бойко Рашков. Същото важи и за настоящия учебен министър проф. Николай Денков - чака се той да остане отпред на МОН. 

Даниел Лорер от Политическа партия е препоръчан за министър на нововъведенията и растежа, до момента в който за министър на правораздаването най-вероятно ще бъде номинирана Надежда Йорданова от " Демократична България ". 



Гроздан Караджов от " ИТН " е най-вероятната номинация на Политическа партия за министър на районното развиване. Собственикът на " Еконт " Николай Събев е спряган за министър на превоза. 

Според източниците на bTV Димитър Гърдев от Има Такъв Народ ще бъде препоръчан за министър на външните работи, а Божидар Божанов от ДБ - за министър на електронното ръководство. 



Спортен министър най-вероятно ще стане Радостин Василев от Има Такъв Народ, а проф. Асена Сербезова - министър на опазването на здравето. 

Сегашният министър-председател Стефан Янев се чака да стане министър на защитата, а министър на културата ще е Тодор Мечкарски от Политическа партия. 



Най-вероятно номинацията на Има Такъв Народ за министър на енергетиката ще бъде Александър Николов.

Българска социалистическа партия към момента изчакват със своите оферти, само че се допуска, че за министър на труда и обществената политика ще бъде препоръчан Георги Гьоков, а министерството на туризма - Христо Проданов. Кой ще оглави министерството на земеделието към този момент не е известно.



Трябва да се има поради, че този лист е всекидневен и може да претърпи промени. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР