Разпоредил съм карантината да се намали на 10 дни, защото

...
Разпоредил съм карантината да се намали на 10 дни, защото
Коментари Харесай

Борисов: Карантината да се намали на 10 дни, защото децата трябва да ходят на училище

Разпоредил съм карантина та да се понижи на 10 дни, тъй като децата би трябвало да вървят на учебно заведение. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, където взе участие в съвещание на Европейския съвет.

Той разясни, че ограниченията би трябвало да се съблюдават прецизно – да се носят маски на закрити публични места, да се съблюдава отдалеченост и да се следи за дезинфекцията.

Освен предпазването на физическото здраве, Борисов акцентира и на психичното и удостовери, че няма да се затварят учебни заведения, само че би трябвало да се съблюдават ограниченията.

Премиерът добави, че е признат общ проект на Европейска комисия за деяние против ковид. " Според мен той трябваше да работи от юли, а не в този момент под паника някои страни да ползват ограничения за затваряне, които да вкарват в суматоха и другите страни ", счита още Борисов, представен от bTV.

Той разясни, че е разисквана и Зелената договорка, като се чака декември месец да се вземе решение за понижаване с 55% на нездравословните излъчвания до 2030 година у нас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР