Разпоредих на щаба да започне масирано тестване за коронавируса в

...
Разпоредих на щаба да започне масирано тестване за коронавируса в
Коментари Харесай

Борисов разпореди масово тестване на жителите в Банско за изградени антитела срещу COVID-19

Разпоредих на щаба да стартира масирано тестване за ковид в Банско. Това съобщи през днешния ден министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

„ Приемаме, че Банско е едно огнище, хората там изстрадаха доста, бяха под карантина, затворени 14 дни. Днес се основава организация, масирано… с бързите проби, тъй като те могат да свършат работа тук, защото демонстрират дали има антитела. Фактически ще можем да разберем като мине тестването какъв брой хора в тази затворена общественост са построили имунитет. Това ще ни даде доста ясна картина за тази цел “, сподели премиера.

По отношение на новината, че Япония ще даде на България лекарство, което оказва помощ против ковид, Борисов напомни, че преди няколко години японски министър председател за първи път ни посети и че връзките ни са такива, че от Токио са създали жест и са ни присъединили в лист със страни, които ще получат медикамента. 

„ Има медикаменти, които дават добър резултат. Дали са на хининова основа, или друга, някои от тях дават някакъв позитивен резултат. Към този миг няма лекарство, декларирано в света, което да лекува ковид. От тези, които оказват помощ, ние сме обезпечили оптималното количество, което е належащо все още. Няма един болен, който да не е лекуван със съответния препарат или лекарство, което да е пособие в други страни “, сподели Борисов.

„ В 9 часа ще дойдат технолозите на няколко фабрики, ще беседваме с тях. Имаме промишлено количество от това лекарство, което се тества в Австралия. Таблетирали сме такова, само че то би трябвало да мине по всички стъпки и утвърждения, а те са доста комплицирани. Надявам се университетите в Мелбърн, Италия и България да работят дружно. Най-добрите технолози в България в тази сфера работят и имаме ли резултат, за това ще си заслужава да се похвали човек ", разяснява министър председателят.

По неговите думи българската промишленост създава в пъти по-качествени артикули от други, по-заможни страни.

„ Сега когато дарим, се приема за хубав жест и се помни дълги години. Казал съм да се създадат за братята ни в Северна Македония и да им се пратят 100-тина дрехи. Лесно е да кажем, че сме братя, само че се вижда дали е истина, когато ни е мъчно и можем да помогнем ", добави още  премиерът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР