Разпоредено е присъствие на пожарни автомобили край масивите, където се

...
Разпоредено е присъствие на пожарни автомобили край масивите, където се
Коментари Харесай

Младен Маринов с коментар за полицейската акция срещу ало-мафията в Левски

Разпоредено е наличие на пожарни коли край масивите, където се събира селскостопанската годишна продукция, поради повишения риск от пожари.

Това заяви във великотърновското село Балван министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че през вчерашния ден са били открити над 100 огнища на пожари. Министърът посочи, че основният комисар Николай Николов е основал организация за изнесени наряди, което значи, че пожарните коли не стоят в базите, а тук-там, където има селскостопанска продукция и заплаха от пожари, с цел да могат по-бързо да се намесят при възникването на местен пожар.

Министърът разяснява и огромната полицейска интервенция против телефонните измамници в Левски. По думите му групата, арестувана в град Левски е била дълго време в полезрението на Министерство на вътрешните работи. Техни жертви са били най-вече възрастни хора, попаднали в схемата "оказване на подпомагане на полицията ". Преди години няколко души от групата са арестувани за същите закононарушения, само че престоят им в пандиза не е трансформирал метода им на мислене и на живот, уточни той.

Според министъра няма връзка сред групата телефонни измамници, арестувана преди време в Горна Оряховица и тази от Левски. Той уточни, че в скоро време и други групи, които се занимават с сходна активност в разнообразни елементи от страната ще бъдат обезвредени. Маринов акцентира, че паралелно със залавянето на телефонните измамници Министерство на вътрешните работи работи и във връзка с предварителната защита и информираността най-много измежду възрастните хора.

Министър Младен Маринов гостува на празника на баницата във великотърновското село Балван по покана на дарителското съдружие "Св.Иван Рилски " и кметството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР