Разпоредена е вътрешна проверка на 13 души във връзка със

...
Разпоредена е вътрешна проверка на 13 души във връзка със
Коментари Харесай

Установяват виновните за непроверените пътници на летището

Разпоредена е вътрешна инспекция на 13 души във връзка със случая на столичното летище с непроверени пасажери, пристигнали от Франция във вторник. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев  по тематиката.

„ Разпоредена е вътрешна инспекция на случая на общо 13 души – на всички по веригата, в това число и на началник на промяна, началник на софийското Граничен контролно-пропусквателен пункт и други Те ще бъдат отстранени от работа и на тяхно място ще сложим екипи от Бургас и Варна, които са готови. Въпреки този пропуск, би трябвало да отбележа, че от самото начало инспекциите на летището са били засилени ”, сподели министърът. Той посочи, че багажите на всички непроверени пасажери са били прегледани. Но фактът, че могат да минат изобщо, е незаконно нарушаване на разпоредбите “, разяснява той.

Седем чиновници на „ Гранична полиция “ са отговорни за пропуснатата инспекция на 42-ма пасажери на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София “, сподели на брифинг основен комисар Светлан Кичиков, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ".
 
„ На 20 март, в 15.20 часа идва полет на „ България еър “ от Франция, само че по това време чиновниците, които е трябвало да извършат граничния надзор, не са били по местата си и част от пасажерите са минали, без да им бъде осъществен подобен надзор. Тези лица са тествани и от тях няма такива, които да са издирани по един или различен мотив. Това е неприемлив пропуск на граничните чиновници, които са били на промяна. Тези чиновници са седем и към сегашния миг им се снемат пояснения, с цел да се открият същинските аргументи. На първо четене – нямало сега полет, някой бил до тоалетна и така нататък 42 индивида са минали без инспекция, което е към половината пасажери от самолета “, сподели още основен комисар Кичиков.
 
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да бъде изработен разбор на работата на летището обратно във времето, сподели вътрешният министър. Освен това Радев разпоредил и инспекция от Дирекция „ Вътрешна сигурност “, „ тъй като не може всички да ги няма заедно на работното им място. Той посочи, че не се изключва никаква версия даже и за умишлени дейности. Министър Радев посочи, че се чака до дни инспекцията да завърши.

Самият факт, че цялостен един ден по-късно се подава сигналът е сладкодумен, че най-вероятно е имало опит за прикриване на случилото се, сподели от своя страна шефът на „ Гранична полиция ”.
 
„ На фона на цялата работа на сътрудниците по границата такива случаи на небрежност водят до рухване на рейтинга на страната във връзка с сигурността на границите. Ще сме безкомпромисни към всяко нарушаване, подхванали сме всички ограничения. Обект на инспекцията ще бъде и това, че казусът доближи до мен два дни, откакто се е случил. До момента обяснението е, че сътрудниците са желали да се срещнат в допълнение със обстановката и да открият дали в действителност е имало прекосяване на пасажери без инспекция “, сподели от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

 
„ Това, което се случва, е удивително и много неприятно. Но макар грешката, сухопътните ни граници не престават да се пазят доста добре и ние продължаваме да бъдем удовлетворени. И освен ние, само че и Фронтекс и така нататък Така че този случай е едно петънце, което би трябвало да почистим бързо, и да потвърдим на сътрудниците ни, че пазим добре границите на Европейския съюз “, сподели вътрешният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР