Разположен на един час път от Мадрид, командният център за

...
Разположен на един час път от Мадрид, командният център за
Коментари Харесай

В Испания украински цивилни се подготвят за битка в тренировъчен център близо до Мадрид

Разположен на един час път от Мадрид, командният център за образование в Толедо е един от най-големите центрове за военно образование в Европа. Стотици украински цивилни, които непринудено са се отправили към фронта, се образоват там като част от Мисията на Европейски Съюз за военна помощ в поддръжка на Украйна (EUMAM), основана през октомври 2022 година Испания е един от основните снабдители на образование в Европейски Съюз, като към този момент е обучила 4000 украински бойци. Репортаж на Реми Кадоре, Армел Експозито и Бертран Агире от FRANCE 24.

Докато войната в Украйна навлиза в третата си година, украинската войска търси още 500 000 бойци, с цел да компенсира загубите на бойното поле и да облекчи изтощените войски. Но това искане среща политическа съпротива в Киев: спореният законопроект за готовност е блокиран в Народното събрание от няколко седмици.

Въпреки това украинските цивилни не престават да служат доброволци, с цел да служат на страната си. Повечето нямат боен опит. За да ги образова, Киев може д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР