Разполагането на допълнителни сили на НАТО в Източна Европа ще

...
Разполагането на допълнителни сили на НАТО в Източна Европа ще
Коментари Харесай

Москва: Засилването на присъствието на НАТО в Източна Европа ще доведе до ответни мерки

Разполагането на спомагателни сили на НАТО в Източна Европа ще докара до обезщетителни ограничения от страна на Русия. Москва разполага с нужните благоприятни условия и запаси за стопроцентово гарантиране на сигурността си. Това съобщи пред публицисти съветският заместник-министър на външни работи Сергей Рябков, представен от ТАСС.

" Това, което се случва в този момент (засилването на наличието на НАТО в Източна Европа), неизбежно ще докара до обезщетителни ограничения от наша страна ", уточни заместник-министърът. " Няма да останем длъжни, както се споделя. Възможности и запаси имаме. Сигурността ни ще бъде на 100 % обезпечена. "

Рябков съобщи, че тези, които оферират решения за усилване на военното наличие на северноатлантическия пакт в Източна Европа, " живеят с илюзията, че Русия може да бъде сплашвана и по какъвто и да било метод възпирана. " Но това няма да им се получи ", сподели той. " Тези техни старания ще останат изцяло безрезултатни. Сигурността на страните, където се повяват спомагателни контингенти (на НАТО), не се покачва, вероятността за стабилизация се отдалечава, а рисковете нарастват. "

Заместник-министърът съобщи, че Съединени американски щати са " пропуснали опцията ", която им е била предоставена от съветска страна предходната година във тип на предложение " за подписване на юридически обвързани договорености за гаранции за сигурност ", целящи " да се избегне сюжет на ескалация ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР