Разполагането на американски ракети със среден и малък обсег в

...
Разполагането на американски ракети със среден и малък обсег в
Коментари Харесай

Захарова: Разполагането на US ракети със среден и малък обсег в различни региони на света ще има непредсказуеми последици

" Разполагането на американски ракети със междинен и дребен обхват в каквато и да било комплектовка в разнообразни райони от света, в това число АТР, би имало извънредно дестабилизиращ резултат от становище на интернационалната и районната сигурност. Това би предизвикало нов стадий от оръжейната конкуренция с непредсказуеми последствия. Подобно развиване на събитията очевидно по никакъв начин няма да укрепи нито сигурността на Съединени американски щати, нито още по-малко на съдружниците им. При това появяването на спомагателни ракетни закани несъмнено ще провокира реакция от наша страна ". Това съобщи през днешния ден на брифинг говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, предава ТАСС.

Русия ще реагира и ще вземе ограничения за да подсигурява националната си сигурност, в случай че Съединени американски щати разположат ракети със междинен и дребен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район (АТР), акцентира Захатова.

Тя разяснява обява в японски медии, съгласно които Токио и Вашингтон считат да обсъдят вероятностите за разполагане в Япония на американски ракети със междинен обхват и наземно базиране, неразрешени до неотдавна съгласно контракта за ракетите със междинен и дребен обхват.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР