Разполагането на 8500 американски войници в Източна Европа няма да

...
Разполагането на 8500 американски войници в Източна Европа няма да
Коментари Харесай

Бивш служител на Белия дом: Русия ще игнорира военните, изпратени от Байдън в Европа

Разполагането на 8500 американски бойци в Източна Европа няма да промени желанията на Москва. Това мнение изрази пред Fox News някогашният шеф на кабинета на Съвета за национална сигурност при Доналд Тръмп Фред Флейц. По неговите думи, администрацията на Байдън възнамерява да разположи войски единствено с цел да симулира бурна активност.

Фред Флайц, някогашният шеф на кабинета на Съвета за национална сигурност на администрацията на Тръмп, е по отношение на нас. Фред, благодаря за присъединението. Наблюдаваме две значими събития. 8500 американски бойци са приведени в нараснала бойна подготвеност, с цел да се причислят към силите за реагиране на НАТО, в случай че това се наложи. Освен това ударната група на USS Harry Truman ще бъде под командването на алианса от в този момент до 4 февруари. Какво мислите за протичащото се?

ФРЕД ФЛАЙЦ : Джон, гледах конференцията и медиите изглеждаха съществено комплицирани. Имаме 8500 бойци, които са изпратени в Източна Европа, само че не и в Украйна. Те няма да спрат Русия да нападна. Мисля, че Русия ще ги проигнорира.

Струва ми се, че администрацията на Байдън се пробва да се преструва, че прави нещо. Признавам си, Джон, не желая американски войски в Украйна. Но не знам каква е задачата на тяхното разполагане. И не мисля, че медиите знаят за това.

Бихте ли споделили мнението си за зависимостта и желанието на Германия да взе участие в тази самодейност. Как се съпоставят размерите газ и нефт, които получават от Русия, с позицията, която изисква от тях да се включат в битката?

ФРЕД ФЛАЙЦ: Знаеш ли, това е огромен въпрос. Германия реши да се отърве от атомните електроцентрали, в този момент имат електроцентрали, работещи с въглища. Те зависят от съветския природен газ и няма елементарен метод да го заменят. Не можем да го сменяем с кораби за полутечен природен газ. Германия се нуждае от съветски газ, заради което толкоз упорито отхвърля да заеме нашата позиция във връзка с Украйна.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР