Разполагаме с информация, според която 19 наказателни дела могат да

...
Разполагаме с информация, според която 19 наказателни дела могат да
Коментари Харесай

Над 20 наказателни дела за повече от 20 млн. лева могат да бъдат прекратени, алармира КПКОНПИ

Разполагаме с информация, съгласно която 19 наказателни каузи могат да бъдат прекъснати за 21 милиона лв., като чакаме още две такива да бъдат прекъснати и надлежно цифрата може да се усили. За това алармира ръководителят на КПКОНПИ Пламен Георгиев на съвещание на парламентарната правна комисия в полемиката по гласуването на първо четене на измененията в антикорупционния закон след тълкувателното решение на Върховен касационен съд, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Мотивите към законопроекта са толкоз ясни, че се изненадах за какво бе издигнат въпроса за тълкуването на волята на законодателя. Ако решите да няма гражданска конфискация, това е решение на вас, на народните представители, а не на съда. Намесването на една власт в друга не трябва да се позволява. Премахнете го или го променете, само че го направете вие в качеството си на народни представители, защото вие творите законите. Това не може да го направи съда'', съобщи Георгиев.

,,До влизането на мощ в измененията в Закона за противопоставяне на корупцията има заплаха да бъдат амнистирани хора, които не може да потвърдят от кое място имат тези приходи. Вече имаме случай за 2 милиона лв., чието дело е прекъснато на първа инстанция'', сподели още ръководителят на КПКОНПИ.

,,Смятам, че с този законопроект ще бъде възобновена опцията да се отбрани държавният интерес. В тази връзка поддържам изказалите се преди мен. За да сме ефикасни, би трябвало да имаме ефикасни средства за битка с корупцията. Тези принадлежности би трябвало да бъдат употребявани ефективно'', акцентира от своя страна вътрешният министър Младено Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР