Разполагам с данни, че близо 1/3 от износа на “Лукойл

...
Разполагам с данни, че близо 1/3 от износа на “Лукойл
Коментари Харесай

Делян Добрев: Разполагам със скандални данни за “Лукойл”, въпросът ще бъде разнищен от ЕК

Разполагам с данни, че близо 1/3 от износа на “Лукойл ” е за “открито море ”. Количеството е голямо – 450 хиляди тона. Горивото се претрупва на различен транспортен съд в морето и от там следите му се губят…

Българският консуматор не печели нищо от предоставената дерогация на рафинерията “Лукойл Нефтохим Бургас ”. От търговията с съветски петрол към този момент печели само компанията “Лукойл ”. Така, че няма смисъл да се продължава тази дерогация. Това изясни в изявление пред 3eNews депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той е измежду главните мотори на концепцията за преустановяване на потреблението на съветски петрол у нас като рафинерията в Бургас премине оптимално бързо към други, неруски нефтопродукти.

“Всеки път в който предложа да се отнеме дерогацията, ръководещите скачат като ужилени и заплашват с оставки. Този техен блъф минава, тъй като парламентарните групи, които поддържат държавното управление се стряскат и гласоподават срещу моите оферти. Три вота до в този момент и трите срещу ”, сподели той.

По думите му българският консуматор не печели нищо от тази дерогация. Печелят “Лукойл ” и Путин и неговият режим. Може би и някакъв кръг към ръководещите, само че не и българските жители.

“Внесох закон за отплата на бензина и дизела със 70% от свръхпечалбата на Лукойл (което прави сред 73 стоинки и 1 лев). Но към този момент съвсем година две следващи държавни управления не извършват закона. Тоест имам възприятието, че всички в тази страна работят за “Лукойл ”. В този смисъл, като ще печели единствено съветската компания от тази дерогация, по-добре да я няма ”,заяви Добрев.

Той заяви, че на съвета за сигурност е станало ясно, че “Лукойл ” имат подготвеност да работят единствено неруски петрол от 15.11. На понижен потенциал, който ще е изцяло задоволителен за потребностите на България. Но няма политическа воля!

“Някой има интерес да се протака колкото се може анулацията на дерогацията ”, съобщи политикът.

А запаси от гориво има премного, при положение, че е належащо. По информация от държавния запас, при тях има за 90 дни за всички, в самият “Лукойл ” има още за 2 седмици, вносителите и те са задължени по закон и имат резерви…

Разполагам с данни

“Премиерът Денков кара от 9 кладенеца вода с цел да резервира дерогацията. Аргументите му съответстват на 100% с опорните точки на “Лукойл ”. Как един път не употребява един мотив най-малко на Центъра за проучване на демокрацията?! ”, сподели Добрев. “Разполагам с данни, че близо 1/3 от износа на “Лукойл ” е за “открито море ”. Количеството е голямо – 450 хиляди тона. Получател е отново “Лукойл, ” единствено че “Лукойл Бенелюкс ”, Нидерландия. Горивото се претрупва на различен транспортен съд в морето и от там следите му се губят… Предоставил съм цялата информация на способените органи в България. Според мен този въпрос ще бъде разнищен и от Европейска комисия ”, сподели още той.

Още вести четете в секция България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР