Разпокъсано Шенгенско пространство не е решение, Брюксел не би приел

...
Разпокъсано Шенгенско пространство не е решение, Брюксел не би приел
Коментари Харесай

Румънски евродепутат: Брюксел не би приел тристранен балкански Шенген

Разпокъсано Шенгенско пространство не е решение, Брюксел не би приел тристранен, балкански Шенген. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция румънският евродепутат Николае Щефануца.

“Не виждам по какъв начин сходна мярка, при която шенгенска страна като Гърция има собствен „ мини Шенген “ с още две страни, които не са част от единното европейско пространство, може да бъде призната от Брюксел. Трудно би било и от практическа позиция ”, разяснява заместник-председателят на групата на Зелените в Европейския парламент.

Според него обаче Букурещ и София могат да реализират съглашение за облекчение на трафика по границите на двете страни и да тръгнат дружно да си търсят правата в Брюксел.

“Трябва да имаме повече общи външнополитически планове. Да се синхронизираме и във външнополитическо отношение. И откакто и двете страни влязат в Шенген, бих желал също да видя трен, свързващ Букурещ със София за по-малко от четири часа ”, счита румънският евродепутат.

Според него Шенген не съществува на половина. “Когато си с единия крайник в рейса, ще влезеш и с другия. И Австрия няма да може до безспир да акцентира причини за миграцията. Трябва да продължим натиска ”, уверен е той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР