Разплащането в рубли на руския външен дълг е възможност само

...
Разплащането в рубли на руския външен дълг е възможност само
Коментари Харесай

JP Morgan прогнозира руски фалит по външен дълг

Разплащането в рубли на съветския външен дълг е опция единствено от позиция на Москва, само че не и на Запада, предизвестяват анализатори. В неотдавнашен разбор на JP Morgan се предвижда банкрут по външен дълг, който може да се случи през април.

По-рано съветският министър на финансите Антон Силуанов съобщи, че страната няма достъп до половината от златовалутните си запаси поради западните наказания ". Всички златовалутни запаси на страната възлизат на стойност 640 милиарда $, само че към 300 милиарда от тях не могат да се употребяват поради глобите.

На 16 март Русия има две падежиращи излъчвания при американски кредитори на стойност 117 милиона $, а в контракта не е упомената уговорка за заплащане в друга от долари валута.

Общо през март падежиращите отговорности на федерацията са за 700 милиона $, напомнят анализаторите от JP Morgan. С гратисния интервал от 30 дни действителното необслужване може да докара до дефолт по тези отговорности най-рано в средата на април, разясняват още от капиталовата компания. На 4 април изтича срокът на облигации за 2 милиарда $.

По данни на Блумбърг Русия има в обращение държавни облигации на стойност 49 милиарда $ в долари и евро.

Според указа на президента Владимир Путин изплатените лихви и главници в локална валута се смятат за " съответно изпълнени ", което значи, че няма съображение да се търси неплатежоспособност по съветското законодателство. От позиция на непознатите вложители обаче едностранната смяна на валутата може да е действително съображение да смятат, че има несъблюдение, което рейтинговите организации поясняват като " селективен банкрут ".

Около половината от съветските облигации в твърда валута се държат от задгранични вложители, сочи още информация на Блумбърг. Руските корпорации имат в обращение интернационалните облигации за малко под 100 милиарда $. По данни на Банката за интернационалните разплащания задграничните банки имат експозиции към Русия в размер на малко над 121 милиарда $, по-голямата част от тях са съсредоточени в европейски кредитори.

ТЕМА преди 36 минути 973 преди 55 минути 697 преди 1 час 745
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР