Разпитват всички тийнейджъри, присъствали на жестокият побой над 13-годишното момиче

...
Разпитват всички тийнейджъри, присъствали на жестокият побой над 13-годишното момиче
Коментари Харесай

Стана ясна причината за жестокия бой между ученички в Пловдив

Разпитват всички младежи, участвали на жестокият побой над 13-годишното момиче в Пловдив. Много от тях за документирали с телефоните си ударите, като даже са излъчвали онлайн във Facebook профилите си, написа.

Именно в обществените мрежи учениците са си създали среща за 16 декември, а мястото – тревната повърхност зад Механо техникума.

Жертвата на побоя е била поканена, само че не с цел да се види със съучениците си, а с цел да стане жертва на двете 14-годишни побойнички. Именно показното оскърбление е било в основата на срещата.

Физическата свада не е поради момче, а поради квалификации в обществените мрежи. 13-годишната е имала неблагоразумието да дефинира двете девойки, като „ надути”, поради което е отнесла жестоките плесници и ритници.

От фрагментите ясно се вижда експанзията от страна на децата. Освен с удари, жертвата е атакувана от обиди и прилагателни. Освен двете тийнейджърки, в багра се включва и още едно момиче, което настава главата на 13-годишната в земята и дава оферти: „ да я в локвата”.

По данни на Министерство на вътрешните работи на мястото са участвали 11 деца, без жертвата. Докато четири девойки са наобиколили целта си, останалите 7 „ зяпачи” остават бездейни, а само документират „ геройството”.

Във видеото ясно се чува смях от страна на момчетата, като даже едно от тях дава упътвания на побойничките – „ дай, дай”, „ наджаскайте я в тръните” и „ удари й един ъперкът”.

След две минути свиреп оскърбление, най-сетне се намерил един „ мачо”, който да разтърве ученичките.

Прокуратурата пое случая с побоя. Предстои да бъдат назначени техническа, съдебномедицинска и други експертизи. По делото е прибавен и видеоклипа, сниман от присъстващите деца по време на случая.

Отзвукът от грозната сцена сред деца в Кючук Париж не закъсня. Пловдивчани остро разкритикуваха дейностите на младежите и освен към двете 14-годишни, а и към операторите и останалите зяпачи. Според хората проблемите се коренят в фамилията, само че и от обстоятелството, че няма учебното образование.

„ Това са бъдещи нарушители.. Трябва да има строги наказания и за децата и за техните родители. Можеха да счупят врата на детето до момента в който му натискат главата в калта”

„ Отвратен съм от простотията, неграмотността, пошлостта и възпитанието на днешните младежи. Отвратен съм от сеирджиите, от снимачите, от момчетата, които не се намесват с цел да предотвратят това унижение”

„ Това е неприемливо.Трябва съществени ограничения и наказания по отношение на всички в клипа!”

„ Сега ще се разминат с "Ама що по този начин бе маменце? " "Недей повече по този начин да правиш " а жертвата ще си носи загатна за това оскърбление до момента в който е жива. Срам ме хваща че и аз съм жена”

„ Това към този момент не са деца! Децата са чисти, обективни и сдържани! Жалко за момичето! Една дума против експанзия - мощно разминаване в държанието! Дано бъдат заслужено осъдени тези девойки и родителите им! Не са следили какви хора отглеждат! Тези деца могат да посегнат даже на родителите си!”

„ А в случай че и бяха блъснали главата във камък и се случи най неприятното? Няма отговорни нали! Днешното потомство е ужасно разюздено и с невисок морал! "

Това са единствено част от мненията в обществените мрежи.

Работата по случая продължава под управлението на прокуратурата. Уведомена е и Агенцията за протекция на детето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР