Разпитът на Рашков е тест за прокуратурата заради критиките към

...
Разпитът на Рашков е тест за прокуратурата заради критиките към
Коментари Харесай

Шефът на БИПИ: Разпитът на Бойко Рашков е тест за прокуратурата

" Разпитът на Рашков е тест за прокуратурата поради рецензиите към нея и настоящия основен прокурор. Така тя може да покаже до каква степен и по какъв начин може да работи ". Това съобщи за " Денят онлайн "  директорът на Български институт за правни инициативи Биляна Гяурова.

Според нея измененията в Закона за правосъдната власт през последните години би трябвало да бъдат анулирани. " Прокуратурата и съдът са на дъното на всички проучвания за доверие, те работиха години за това. Свеждането на решителните промени в правосъдната система до съответна персона е неправилен метод. Има систематичен проблем, който би трябвало да бъде решен по законодателен път. Конкурсното начало се заобикаля. За магистратите от Спецпрокуратурата и Спецсъда спомагателните хонорари бяха признати по неразбираеми критерии ", уточни тя. 

" През първите 6 месеца на годината ще се случат значими неща. Изборът на председател на Върховен касационен съд може да окаже въздействие върху цялостната политика, която ще се осъществя. Изборът на основен инспектор и контрольор на Висш съдебен съвет би трябвало да бъде задача на Народно събрание ", показа Гяурова. 

По думите й предлагането на Българския институт за правни начинания за Антикорупционен ръб може да бъде включен като част от работата на Националния съвет по антикорупционни политики.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР