Разписани са и мерките при случай на коронавирус в училище

...
Разписани са и мерките при случай на коронавирус в училище
Коментари Харесай

МЗ предлага заразените с коронавирус да останат вкъщи 14 дни, а контактните – 10 дни

Разписани са и ограниченията при случай на ковид в учебно заведение или в детската градина. При зародила зараза паралелката или групата остава под карантина за 10 дни, като през този интервал при тях не се позволяват деца, които не са били контактни, в случай че не са преболедували или имунизирани до 90 дни по-рано.

Коронавирусът този сезон застига и фамилията на Десислава Васева.  " Температура, болки в гърлото, главоболие, кашлица. След това се разболя и бебето. Като казусът който констатирахме е, че той отхвърли да се храни за над 24 часа ", описа тя пред. Семейството има и по-малко дете, което стопират от градина незабавно, щом схващат, че са с COVID-19. Майката споделя, че би постъпила по този начин постоянно, въпреки че карантината не е наложителна.  " Аз мисля, че изолацията при COVID-19 и при позитивен тест, за който индивидът знае, е наложителна. Болестта към момента протича много тежко ", сподели тя.

Това е верният метод, споделят лекари. Дневно в практиката на персоналният доктор Йордан Христов има най-малко по един или двама пациенти с COVID-19.

" На хората, които са с COVID-19 им предлагаме да са у дома сред 5 и 7 дни съгласно тежестта на болестта. Все отново това е болест. За контактните моето мнение е, че до 3 дни е задоволително, защото към този момент до 2-3 ден, в случай че индивидът е инфектиран биха се развили първите признаци ", изясни доктор Христов.

Лекарят споделя, че при пациенти с проблеми с имунната система или белодробни болести възобновяване е по-дълго.

 

От здравното министерство показват сходни съображения за избрания от тях период.

" Личният образец и това да предпазиш най-близките си е основата, която би трябвало да е обвързвана с тази карантина ", счита доктор Христов.

Лекарят добавя, че изключително значимо е хора с грипоподобни недоволства да не поддържат връзка с дребни деца, възрастни хора, както и други, които са в риск от тежко протичане на болестта.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg