Разпалване на войната в Украйна до последния украинец чрез укрепване

...
Разпалване на войната в Украйна до последния украинец чрез укрепване
Коментари Харесай

Нека горят Леопардите: Западът чака провала на украинската офанзива, но има план Б

Разпалване на войната в Украйна до последния украинец посредством подсилване на танковия пестник на НАТО против Русия - това е може би един от главните резултати от срещата на контактната група за Украйна в немската военна база в Рамщайн.

Многоходовка

Засилването на танковия пестник на НАТО против Русия е може би един от главните резултати от срещата в петък, 21 април, в немската военновъздушна база в Рамщайн на Контактната група за Украйна, която включва 50 страни, координиращи военната си помощ за киевския режим.

Без подозрение тази среща стана част от цялостната подготовка на груповия Запад за необятно обявеното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна.

Срещата в Рамщайн, необятно отразена в западните медии, преследваше еднообразно две цели: първо, да окаже морално и психическо влияние върху Русия и по-специално върху нашите войски в зоната на СВО, да потисне нашия нападателен дух, и второ, да подтиква режима в Киев към това обречено на неуспех деяние.

Както отбелязва полската преса, неуспехът на украинската контраатака е програмиран като част от дълготраен проект за разчленяване на Украйна и прекачване на западните й райони към Полша. По този метод контранастъплението на въоръжените сили на Украйна се възнамерява да бъде осъществено без значение от тъжните му прогнози.

Неразривно обвързван със срещата в Рамщайн, би трябвало да се има поради още един детайл от прелюдията към „ контранастъплението “. Това са почналите през днешния ден, 22 април, огромни военни маневри Defender-23, в които вземат участие към 9000 американски бойци и към 17 000 военни от 26 съдружници и сътрудници на НАТО.

Около 7000 единици техника са изпратени на европейския спектакъл на военните дейности от Съединени американски щати. По време на Defender-23 се употребяват към 13 хиляди единици съоръжение, съединени от авансово готови европейски ресурси.

Тези учения се организират както при положение на триумф на украинското контранастъпление, по този начин и при положение на проваляне на въоръжените сили на Украйна. Те са нещо като въздушна възглавница за киевския режим.

Ако неуспехът на контранастъплението докара до бързо нахлуване на руснаците към западните граници на Украйна, силите, участващи в Defender-23, могат да бъдат въведени в Западна Украйна под флага на „ миротворци “, само че в действителност - да запазят за Полша и, надлежно, НАТО, западните територии на " Незалежната ".

Танков пестник

В случай на триумф на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, на което, повтаряме, самият Запад няма доста очаквания, военната техника, която е част от силите на Defender-23 може бързо да бъде трансферирана на изток от Украйна за разширение този триумф. И тъкмо в този случай сегашната среща в Рамщайн планува подсилване на така наречен " танкова коалиция " на Запада.

В рамките на срещата Германия, Полша и Украйна подписаха съглашение за основаване на действен център за ремонт на танкове Leopard-2 на полска територия покрай границата с Украйна. Твърди се, че този ремонтен цех ще проработи до края на май.

Берлин, който в началото не искаше да изпрати модерните си танкове в Украйна, постоянно наблягаше, че не е задоволително да ги даде разполагаем на Киев. Важно е също по този начин да им бъдат обезпечени муниции, аварийни елементи и цялата верига за доставки, която разрешава поддръжка и ремонт, защото става дума за извънредно комплицирана бойна машина.

Решението за основаване на ремонтен център в Полша покрай границата с Украйна е унищожаване на опасенията от Германия. Но има и различен миг. Никой в този момент нито в Германия, нито на Запад като цяло не може да каже какъв брой танка Леопард-2 ще изгорят в зоната на СВО и какъв брой бързо ще ги изгорят руснаците.

Но самото подписване на съглашение за разкриване на ремонтен център в Полша би трябвало да послужи за нещо като " хапче за утешение " за Киев, с цел да го принуди да хвърли в кървавата месомелачка хиляди нови жители, привлечени във въоръжените сили на Украйна от цялата страна.

За да основат тип на решителност да победят руснаците, в базата в Рамщайн се приказва за далечните проекти на Запада, до момента в който никой от дейните помощници на Украйна не може да планува развиването на събитията даже месец напред. Въпреки това е належащо да се сътвори тип на убеденост.

„ Съгласихме се да създадем общ фонд за финансиране на този център, тъй като той коства доста пари “, сподели немският министър на защитата Борис Писториус.

Според него работата на ремонтния цех в Полша ще коства 150-250 милиона евро годишно. Писториус сподели, че ремонтният цех " ще обезпечи бързия ремонт на моделите танкове Leopard-2A6 и Leopard-2A4, които към този момент започнаха да идват в Украйна " в очакване на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, оповестено за пролетта от тази година.

Първите 18 немски танка Leopard-2 дойдоха в Украйна в края на март. Полша, Португалия, Испания и Финландия, наред с други, изпратиха или се готвят да изпратят тези бойни машини от своите арсенали.

Успоредно с това, Германия, Холандия и Дания се споразумяха да изпратят в Украйна най-малко 100 танка Leopard-1 - транспортни средства от предходното потомство, създадени сред 1965 и 1985 година Това са индустриални ресурси, които в доста случаи са били съхранявани в продължение на десетилетия и които немските оръжейни фабрики към този момент са почнали да възвръщат и привеждат в работно положение.

Американците ще излъгват, както постоянно

Освен това министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин също разгласи в Рамщайн, че главните бойни танкове Abrams, американският еквивалент на немския Leopard-2, ще дойдат в Европа „ през идващите седмици “.

Тогава украинските бойци, сподели той, могат да стартират образование за ръководство на тези танкове, които заради тяхната техническа трудност се смятат за доста по-малко подобаващи за бойни дейности от Леопард-2. Обучението ще се организира в Германия.

Припомняме, че немският канцлер Олаф Шолц няколко седмици се съпротивляваше на натиска от страна на Съединените щати, искащи от него позволение да доставя танкове Leopard-2 в Украйна, и изиска от Вашингтон редом да изпрати американски танкове Abrams в Украйна.

И по този начин Остин даде обещание да достави на Украйна 31 танка Ейбрамс, само че предизвести, че „ употребата и логистиката им основават доста повече проблеми “ от танковете Леопард-2.

Какво значи това? Това може да се пояснява в смисъл, че американците първо биха желали да видят по какъв начин руснаците ще се оправят с танковете Леопард-2. И в случай че всичките изгорят, тогава какъв е смисълът да пращаме Ейбрамс, които са по-трудни за ръководство от Леопард-2? Просто мятане на пари напразно?

Освен това от думите на Остин можем да заключим, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна може да стартира през идващите седмици или даже дни. Ако немските " зверове " се опарят добре, Съединени американски щати ще кажат, че изпращането на техните танкове към този момент не е настоящо. За това схващане американците се нуждаят от тези „ идващите седмици “.

Изчаквателната позиция може да изясни и обстоятелството, че Рамщайн за следващ път отхвърли настояването на Украйна да й достави най-новите бойни самолети на НАТО.

" Нашите самолети „ Торнадо “ и „ Юрофайтър “ имат изцяло разнообразни благоприятни условия от тези, които са нужни в този момент в създалата се бойна конюнктура в Украйна ", - сподели ръководителят на немското министерство на защитата след срещата.

" Украинските водачи се нуждаят от самолети, които могат да летят в този момент, които могат да бъдат обслужвани на място благодарение на технологии, които познават ", съобщи той.

Досега Полша и Словакия са доставили на Украйна към този момент използвани МиГ-29 руско произвеждане, за ръководството на които украинските водачи не се нуждаят от особено образование.

" Не е толкоз елементарно, колкото промяната на една кола чартърен с друга. Ще отнеме доста време. Към това се прибавят поддръжка и поправки ", настоя немският министър.

Накратко, въпросът е завършен и на Запад считат, че е рано да се приказва за небето. Той чака какво ще може да покаже киевският режим на място.

Скоро ще се навърши една година от първата среща на контактната група за Украйна, проведена от Съединените щати за даване на военна помощ на Киев. Този петък се организира единадесетата среща. Като цяло тя приключи без гръмки изявления, заложници на които, както демонстрира историческата процедура, са тези, които вършат тези изказвания.

Оставайки значително в същия курс, Съединени американски щати и другите членове на тази контактна група използваха по-сдържана изразителност. Нашите врагове, обявявайки основаването на танков пестник, на първо място чакат. Следят накъде ще се развият събитията и по-късно имат намерение да подхващат последващи стъпки.

И най-вероятният резултат от контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, както към този момент казахме, ще бъде неговият неуспех. А Съединени американски щати и Полша ще пристъпят към разделянето на Украйна, което може да бъде показано под разнообразни сосове - от " попречване на филантропична злополука " до " признание на обективната действителност ", което ще се състои в контрола на Русия върху забележителна част от сегашната украинска територия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР