Разпадането на СССР бе разпад и на историческа Русия. Това

...
Разпадането на СССР бе разпад и на историческа Русия. Това
Коментари Харесай

Путин: Работих като таксиметров шофьор с моята Волга

Разпадането на Съюз на съветските социалистически републики бе разпад и на историческа Русия. Това установи съветският президент Владимир Путин в документален филм, озаглавен " Русия. Най-новата история ", излъчен по съветската телевизия Россия 1, предадоха международните организации.

На въпрос какво е представлявало за него персонално разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, Путин отговори, че то е било също такава покруса, както за болшинството жители на страната, добавя Българска телеграфна агенция.

" Това беше разпад на историческа Русия под названието Съветски съюз ", сподели Путин и напомни, че тогава страната е изгубила 40 % от територията, почти толкоз индустриални мощности и население.

" Ние се превърнахме в една напълно друга страна. И това, което беше реализирано в течение на хиляди години, беше в забележителна степен изгубено ", сподели Путин.

Според него след разпада на Съюз на съветските социалистически републики 25 милиона съветски жители са се оказали внезапно зад граница, в републиките на някогашния Съюз на съветските социалистически републики, които са станали самостоятелни.

Путин добави, че за тези хора, които не по своя воля са се оказали тогава зад граница, това е било неприятно.

" Те не са могли да се върнат, да се съберат с роднините си. За тях не е имало нито месторабота, нито местопребиваване и това е била огромна филантропична покруса ", счита Путин.

Руският президент показа още, че при започване на 90-те години и той, както и всички други хора, е трябвало да се оправя с компликации и да работи от време на време на повече от едно място. Налагало му се е от време на време прави услуги и да работи като таксиметров водач със своята кола Волга.

" Понякога ми се постановяваше да изкарвам спомагателни пари. Имам поради да изкарвам спомагателни пари с кола, като частен таксиметров водач. Честно казано, неприятно ми е да приказвам за това, само че за жалост казусът беше подобен ".

На въпрос каква кола е карал и дали това не е била неговата частна волга, която си бил докарал след дипломатическата работа в Германска демократична република, той дава отговор, че тогава не е имал друга кола. Сега тази волга е на предпазване в автопарка на президентството като историческа светиня.

Путин добави, че му е неприятно да приказва за това, само че че за жалост това е било факт.

Връщайки се към Русия през 90-те години, Путин споделя, че тогава тя е изгубила забележителна част от своя суверенитет, била е в задоволително едва положение, била е според от разнообразни по рода си финансови принадлежности и механизми.

Путин също така предизвестява, че при положение на разпад на Руската федерация следствията биха били по-тежки и кървави, в сравнение с случилото се в Югославия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР