Разораването на дюните е язва. Единствено контролът е важен и

...
Разораването на дюните е язва. Единствено контролът е важен и
Коментари Харесай

Карамфилова признава, че разораването на дюните е язва

Разораването на дюните е язва. Единствено контролът е значим и съставянето на наказателни постановления. Това съобщи служебният екоминистър Росица Карамфилова пред БиТиВи.

Тя посочи, че първата стъпка за опазването на дюните е да бъдат картирани и да бъдат включени в профилираните карти. Опазването на дюните е отговорност и на Министерство на туризма, и на Министерство на регионалното развитие. Трябва да се опазват дюните с сложни ограничения, настоя Росица Карамфилова.

Карамфилова увери още, че дейностите по инспекции в Черноморието не са спирали. Фокусът на районните инспекции в Бургас и Варна ще бъдат ориентирани да се ревизира какво е качеството на морската вода и да се постави точка за замърсяването. Ще бъде приложена цялата суровост на екологичното законодателство, увери министърът на околната среда и водите.
 Дюните край Несебър са разорани нелегално
Дюните край Несебър са разорани нелегално

Ще бъдат наложени административни ограничения

Относно глобите по отношение на България поради мръсния въздух и фините прахови частици, Карамфилова разяснява, че е допустимо да се заведе нов иск против България, само че Сега упоритостта би трябвало да бъде още по-голяма, тъй като направихме крачка в битката със глобите, добави екоминистърът. Тя изясни, че през март месец съдът на Европейски Съюз одобри решение, че е неприемлива жалбата на Европейска комисия за наказания по отношение на България.

Карамфилова посочи, че Министерство на околната среда и водите получава и многократни сигнали за замърсяване, като реагира на тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР