Разочароваща е неспособността на СЕМ да вземе решение за генерален

...
Разочароваща е неспособността на СЕМ да вземе решение за генерален
Коментари Харесай

АЕЖ: Разочароваща е неспособността на СЕМ да вземе решение за генерален директор на БНТ -

Разочароваща е неспособността на Съвет за електронни медии да вземе решение за общоприет шеф на Българска национална телевизия, написа Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) в позиция във връзка.

Публикуваме цялата позиция:

Крайно разочароващ е неуспехът на Съвета за електронни медии (СЕМ) да избере общоприет шеф за Българската национална телевизия (БНТ). Избирането на общоприет шеф на Българска национална телевизия бе най-важната задача на съвета след смяната на неговия състав. Както обществото, по този начин и гилдията очакваше Съвет за електронни медии да избере шеф, който да дава отговор на провокациите на времето, в което живеем. След три гласувания, макар че имаха да избират от осем претенденти, членовете на Съвет за електронни медии не съумяха да се обединят зад нито един от кандидатите.

С неумението си да вземе решение, Съветът на процедура остави на поста досегашния общоприет шеф, който при гласуванията получи четири гласа „ срещу “ и единствено един „ за “. При тази обстановка, откакто е получил избор на съмнение от четири от пет гласа, не е редно да се счита, че господин Емил Кошлуков има мандат да ръководи малкия екран, даже като краткотрайно изпълняващ длъжността. По тази причина го призоваваме да се отдръпна и различен да ръководи малкия екран до провеждането на нова процедура, която би трябвало да се провежда от Съвет за електронни медии в незабавен порядък.

Асоциацията на европейските публицисти приканва членовете на Съвет за електронни медии да създадат преоценка на метода си на работа и да положат старания, с цел да деблокират активността на институцията. Това е и упованието на обществото към тях – те да работят за по-добра медийна среда, а не да обслужват политически ползи на тези, които са ги изпратили в съвета.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР