Разочаровани сме, че България не ни подкрепи за започването на

...
Разочаровани сме, че България не ни подкрепи за започването на
Коментари Харесай

Военният министър на Македония очаква напредък в преговорите с България през декември

" Разочаровани сме, че България не ни поддържа за започването на договаряния с Европейски Съюз, само че се надявам, че ще реализираме прогрес в връзката през декември ".

Това съобщи министърът на защитата на Северна Македония Радмила Шекеринска по време на онлайн присъединяване си в обичайния годишен Международен конгрес за сигурност в Халифакс, Канада, който е определян като „ Давос на интернационалната сигурност “.

„ Надявам се, че нашите полемики с България ще бъдат продуктивни, тъй като можем да реализираме компромис, когато е належащо, само че ние сме извънредно деликатни по въпроси, които засягат правото на самоопределяне, еднаквост, правото да използваме нашия език “, сподели тя, разяснявайки ветото от България.

Министърът уточни, че компромисът с Гърция е посочил, че Северна Македония има потенциал да се оправи със комплицирани въпроси, когато става въпрос за стратегически цели. „ Не беше елементарно да се откри решение с Гърция, само че този компромис се оказа решителен за участието ни в НАТО. И той сподели ангажираността ни към западните полезности, демокрацията и добросъседските връзки ", сподели тя.

„ Като членове на НАТО и като съседи на България, ние споделяме същия стратегически интерес. Нуждаем се от постоянен район, разцвет и съдействие на двете народи “, добави тя, представена от БГНЕС.

Говорейки за района, Шекеринска съобщи, че неговата " трудност и стратегическите игри, на които е изложен, изискват решения, преди проблемите да избухнат " и че се разчита на съдействие с новата администрация във Вашингтон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР