Разочаровани са рибарите, пътуват стотици километри заради слуха, че морето

...
Разочаровани са рибарите, пътуват стотици километри заради слуха, че морето
Коментари Харесай

Морски вълци от Царево и Варна се вайкат, вятърът им гони рибата

Разочаровани са риболовците, пътуват стотици километри поради слуха, че морето ври от деликатесния паламуд

Рибари, предпочели лодките и мрежите пред урните, се оплакват, че уловът в изборния ден е слаб. Пламен Петров от Варна показа пред бТВ, че пристигнал в Царево с вярата да хване едри риби, само че съумял да постави в кофата си единствено два чернокопа и 7-8 сафрида. Причината е във вятъра, изясни той.

Днес не ни е ден, споделя варненецът, който поради пристрастеността си към риболова няма да упражни правото си на глас през днешния ден. 

„ Погледите на риболовците от Царево са вперени в морето. Ще бъде ли обилно то и ще се осъществен ли прогнозите за богат улов, или ще останат с празни мрежи и упования за по-добри времена? “, сподели кореспондентът Лора Стаматис.

„ Любители риболовци се реалокираха от север на юг, подмамени от новината, че морето тук безусловно ври от деликатесния паламуд. Оказа се обаче, че са неподготвени за извънредно топлото време, което обърка проектите им “, прибавя тя. 

„ Вятърът би трябвало да е северен. Гледаме прогнозите, няма да се промени скоро. Рибата доста се въздейства от течението и от това, от кое място духа вятърът “, споделя Пламен. 
 Тодор Василев от Царево пък показа, че е удовлетворен от улова си. Той сподели пред камерата кофа, цялостна до половината с риба
„ Цяла вечер се разхождаме в морето и се надяваме да забележим огромната риба. Уловът тази година е доста слаб “, сподели от своя страна Нико Мавров от Царево.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР