Разочарована съм от действията на институциите и тяхната реакция по

...
Разочарована съм от действията на институциите и тяхната реакция по
Коментари Харесай

Деси Плевнелиева за кражбата на джипа: Пускането на крадеца е пародия, добре че синът ми не беше в колата

" Разочарована съм от дейностите на институциите и тяхната реакция във връзка на кражбата на автомобила ми преди дни. Ако бяхме в една естествена страна, когато на първата минута се обадиш, че ти крадат колата пред очите, незабавно се задейства полицията и позитивен резултат се следи, а у нас всичко в тази посока е цялостен фарс. "

Това показа пред " България Днес " брачната половинка на президента Росен Плевнелиев - Десислава, която преди ден разбра, че арестуваният за откраднатия ѝ джип Илиян Димитров-Бабичката към този момент е на независимост. " Има единствено оперативни данни и догадки, само че не и доказателства ", беше претекстът на Софийския градски съд да пусне обвинявания за кражбата на автомобила на президента Росен Плевнелиев.

" Трябваше на петата минута да има реакция от полицията и да заловен причинителите. Още повече изходът за Околовръстен път е единствено в една посока. И те в случай че имаха бърза реакция, просто щяха да блокират изхода към Горубляне и всичко да е тъкмо. Страшно доста се забави реакцията на полицията и второ - не знам цялото задържане на този човек дали не беше просто прахуляк в очите на хората. Разбрах, че той е престъпно проявен, не съм сигурна дали е взел участие в кражбата, само че и да е, то очевидно няма проблем да го пуснат. Това е подигравка просто - задържат го, с цел да покажат някакво деяние, след което го пускат. Какъв е смисълът въобще от това? А двамата други въобще не бяха открити, по какъв начин по този начин се изпариха, автомобилът също с тях? Пародия, по какъв начин по различен метод да го нарека, извънредно съм разочарована от дейностите на институциите. И нямам илюзии, че тези хора могат дейно да ни пазят. Не дръзвам да стигам до такава степен да мисля, че има по-голяма скица и че всички са забъркани в нея, само че мога да допускам, нали? ", тъжна е Деси Плевнелиева.

Малко след случката преди Коледа с нея стотици хора ѝ пишели и се обаждали да с вярата, че откакто е жена на президент, може да се разплетат разнообразни схеми на кражба на коли и че ще има правдивост и за елементарните хора. " Може би тъй като подвигнах медиен звук, тъй като приказвах намерено за това, което ми се случи, и по тази причина въпреки всичко имаше някакво деяние. Но на множеството хора им се споделя: " Извършителят не е открит, съжаляваме ", и с това се завършва казусът. Никой не може да ме убеди, че в столичен мол, измежду бял ден, пред очите на толкоз доста хора, с камери и това да се случва за четвърти път в границите на един месец, това ми го споделиха от полицията, не може да се вземат ограничения и да се предотвратят кражбите. И какво излиза в този момент - че полицията или знае тези хора, или не ги знае, само че няма запас да ги хване или не желае да ги хване? Какъв да е другият ми извод в този случай ", риторично пита Деси и си дава отговор: " Явно всеки би трябвало самичък да взима ограничения да пази имуществото и хората до себе си. И въпреки всичко в тази ситуация става дума просто за кола, а хората, които се борят за отмъщение, за правдивост за убити техни близки, прегазени, какво да кажат те, каква правдивост желаеме? ".

Деси Плевнелиева въпреки всичко стартира оптимистично новата година и с вяра, че няма да ѝ се случват сходни обири повече. " Каква поука да си извлече човек, никаква. Четох неотдавна една еврейска сентенция, която споделя: " Ако е трябвало да давам, Господи, благодаря, че се изплащам с материалното ", умно заключава Плевнелиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР